Utmaning dag 4 - det här åt jag idag

Haha, det här blir ingen spännande uppräkning direkt =) men det är väl bara köra på....

Till frukost blev det två rostade mackor och ett mjölkglas, avancerat värre! Lunchen bestod av Centrumpalt och middagen blev gourmeträtten varma mackor (förvisso med Boxholms vitlöksost, så lite lyx var det allt!).

ja, det var det =) Vi får hoppas på att morgondagens inlägg blir mer spännande. Nu ska jag natta Vilden och sen ska jag ut och silverspraya miljoner kottar...

Tisdag morgon!

Ja, god morgon alla glada! Jag sitter här och försöker samla mod för att ringa runt lite och fråga om praktikplats, vi får väl se hur det går =)

Del 4 av utmaningen kommer senare idag, bara så ni vet!

Nej, nu ska jag koka mig en kopp kaffe och försöka ta mig i kragen...

Skoterrenovering och första advent.

Jodå, vi gick ut i garaget igår kväll, glada i hågen. Vi trodde att det som var kvar att göra var att byta tändningslås, sätta fast boggin igen och sen måla fanstyget. Upptäckte att några lager behövde bytas, och eftersom de var så svåra att få loss så tog vi loss boggin och drog ut den. Då insåg vi att det fanns en hel del arbete på min kära Röda Fara innan den är körbar... Slidesen var obefintliga, bland annat. Ballataremmen var i princip avnött också. Så nu blir det en del investeringar, både i tid och pengar, innan projektet kan kallas klart. Skulle behöva en ny ruta också, men huven har snälla Conny tagit hand om och fixat till, så den är då i hyfsat skick iaf!

Idag blir det lite fikaservering till dem som inte hunnit gratta Danne än, och klockan sex blir det till att fara ut på byn och kolla på fyrverkerier! Har inte vågat berätta för Vilden om dem än dock, då skulle han tjata ihjäl oss...

Nej, nu ska jag gå och kolla vad min familj gör!

Lite sent, men utmaning dag 3 - mina föräldrar

Oj oj, vad ska jag berätta om dem då?? *funderar* Till att börja med så lever de inte tillsammans, de skiljde sig när jag var ungefär sex år. Mamma heter Charina, bor i en lägenhet här i Byn, jobbar på RFN och läser en HEL del böcker, något som definitivt har smittat av sig på mig. Hon älskar att göra Traderafynd, framförallt ljusstakar och ljuslyktor och tittar mycket på engelska deckarserier på TV. Två saker som jag avundas henne är dels hennes förmåga att klä sig väldigt snyggt, dels hennes snygga ben!

Pappa heter Börje och bor tillsammans med sin fru Susanne i ett grönt och vitt hus i Vidsel. Även han jobbar på RFN. I huset bor även ett par katter och en hund, så han gillar djur väldigt mycket. Pappa verkar alltid ha något att göra och sitter sällan stilla! Och dessutom verkar han trivas med att ha det så =). På somrarna hittar man dem oftast i stugan ett bit utanför Vidsel och på hösten är det älgjakt som gäller. Om jag ska berätta om något som jag avundas honom också, så är det nog framförallt hans energi.

Sisådär, det var litegrann om de som satte mig till världen =)

Trallallallaaaaaa...

när allting känns jobbigt och allmänt överjävligt så kommer det plötsligt en ljuspunkt i ens liv, det har jag konstaterat idag =) Har nämligen fått betyget på min sista inlämningsuppgift, och jag blev GODKÄND!! Nu kan jag alltså ta ut min examen och titulera mig rättsvetare =)

Kanske ska tillägga att det som är jobbigt och allmänt överjävligt i livet just nu stavas M-I-N S-O-N. Hela dagarna består av skrikande och bråkande, det är så man kan bli galen ibland. Menmen, tur att man vet att det bara är en fas...

Nej, nu ska jag gå och laga middag och tralla lite glatt för mig själv =)

Utmaning dag 2 - min första kärlek

Oj oj, ska man minnas sånt här?? Såvitt jag vet så var min allra första stora förälskelse en kille vid namn Mats. Våra föräldrar umgicks en del och det var lika spännande varje gång vi skulle träffas =). Var kär i honom i flera år, från kanske tio års ålder upp till en 12-13 år kanske. Och de flesta som läser det här minns nog hur det var att vara kär i den åldern...

Vet inte om jag har så mycket annat att säga om det här ämnet, det är lite för länge sen och mitt minne är inte alltid det bästa =)

Utmaning dag 1 - presentation

Nog för att jag tror att de få stackare som läser denna blogg vet precis vem jag är, men det är väl bäst man följer reglerna.

Jag föddes för drygt 26 år sedan och levde mina första 16 år i Vidsel, först i hus, sen i lägenhet och sen i hus igen. År 2000 flyttade vi till Älvsbyn, till en röd villa på Västermalm. Samma höst började jag gymnasiet på Strömbacka, Handelsprogrammet. DET var väl inte det mest lyckade jag har gjort, men något gott kom faktiskt ur det hela: på skolbussen träffade jag världens snällaste, gulligaste kille. Killen var naturligtvis Danne, och jag föll pladask för honom en dag när han värmde mina händer på den där bussen =). Den 25 december 2000 kysstes vi första gången och sen dess har det varit vi! Våren 2003 flyttade vi hemifrån tillsammans, in i en liten, mycket konstig lägenhet. Vi lekte sedan nomader, mer eller mindre, med många flyttar hit och dit tills vi till slut landade i en grå villa i januari 2006, i vilken vi fortfarande bor kvar.
Som sagt så var det där med Strömbacka ett misstag, så efter första året hoppade jag av och bytte linje till samhällsprogrammet på Älvsbyns gymnasium. Där hade jag tre roliga år med teateruppsättningar och skaffade underbara vänner! Jag tog studenten 2004 och därefter hade jag några ganska händelselösa år fram till att vår fantastiska son föddes i februari 2006. Mer om detta en annan dag, under en annan rubrik!

I juli 2007 ansökte jag helt spontant till universitetet i Luleå och kom in på Rättsvetarprogrammet. De här tre åren har varit fantastiskt roliga och utvecklande, inte minst tack vare fina klasskamrater. Nu är jag arbetslös, vilket är mindre roligt, men det måste ju gå det också. Hoppas på och jobbar för att få ett jobb så snart som möjligt, så håll tummarna för mig är ni snälla =)

Nu vet jag inte hur mycket mer jag törs skriva, vill inte stjäla material från kommande utmaningsdagar =)

Dags att börja förbereda middagen!

har hittat en långdragen utmaning

som kanske kan få mig att blogga lite oftare =) Jag kan inte lova att jag får det här gjort på exakt trettio dagar, kan nog bli lite fler än så, men så småningom....

Så här ser utmaningen ut:

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag i dag
Dag 05 - Vad är kärlek?
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Hoppa gärna på, ni som vill!

Första inlägget kommer senare idag!!