Vilket väder!

Ja herregud så varmt det är, men ska inte klaga :-) de få riktiga sommardagar vi får här uppe får man se till att ta tillvara på!

Igår var jag och Wille på PDOL, varmt även där men trevligt hade vi :-) åkte lite karuseller, spelade bort pengar, käkade langos och sådär. Sen på kvällen så kickade jag ut gubben ur huset. Då drog han till Malmesjaur och umgicks och fiskade till mitt i natten :-)

Idag har vi inte gjort många knop, just nu är grabbarna i Brännis och jag sitter ensam hemma och tittar på friidrott. Älskling skulle provköra bärstolen med Alvar i men vet inte hur det blev, var nog kanske lite för mycket insekter för att ha honom ute i det fria :-)

Idag klippte jag Willes hår och tänkte än en gång på en kul grej: jag och båda grabbarna har precis likadana "storkbett" i nacken alla tre :-) märkligt vilka saker som går i arv ibland!

Nä, tillbaka till friidrotten...


En dryg månad kvar

Tills det är dags för mig att börja om att jobba. Känns både positivt och negativt, för mig så känns det bra att få lite tid utanför hemmet men samtidigt känns det jobbigt att jag inte får vara hemma med Vilden och Mini varje dag. Men så här är det ju ibland, och om man som jag, som har varit arbetslös så länge, har sån tur att man blir anställd medan man fortfarande är mammaledig så gäller det ju verkligen att fånga tillfället i flykten! Jag har som tur var en fantastisk chef som förstår att jag bara vill jobba 50% till att börja med och det känns bra. Längtar tillbaka till jobbet och alla fina kollegor men lagom är bäst, Mini är ju trots allt bara dryga 9 månader när jag börjar...

Sen blir det nog skönt för Älsklingen att bara jobba halvtid ett tag, han också! Han börjar ju ha jobbat för två väldigt länge nu.

Nej, nu ska jag sätta mig i solen med en kaffekopp och njuta av livet medan Mini sover!


Lite bilder från första 8 månaderna med Alvar!

Vilden har lånat ut sin älskade Tigger
 
<3
 
 
 
 
 
Första smakisen
 
 
 
Brorsorna kollar på Babblarna
 
Dopet
 
 
 
 
 
 
På Vildens examen
 
=)
 
Ler så att hjärtat smälter!
 
Känner på gräset
 
Undersöker löven...
 
 

Drömma kan man ju alltid...

Ojojoj vad jag önskar att jag var såhär smal igen!
 
 

Bildkavalkad kommer snart

Igår kväll satt jag och rensade kameran, insåg att jag inte ens kollat på dopkorten, bilderna från Vildens födelsedag och mycket annat. Hittade hundratals bilder på Mini också, surprise! Ska sätta mig vid datorn ikväll och lägga upp några här :-)

Annars rullar livet på, gott om familjetid men ont om pengar som brukligt är när båda är föräldralediga. Nåja, det blir bättre när jag börjar jobba i september! Snart dags att söka förskoleplats åt Mini också, herregud vad tiden går! Tanken är att han ska få börja i februari/mars men vi får väl se när han får plats och vart...

Nu ska jag gå och koka kaffe och städa undan frukosten!


Matvraket Mini

Tänkte skriva om nåt så intressant som Minis matintag under en dag. Håll i er!

Frukost: ersättning, nästan en full flaska + smörgåsrån med smör och lite smakis av vår frukost

Lunch: hemlagat motsvarande ungefär en matburk, vatten och lite ersättning på det.

Mellis: en portion gröt plus ersättning tills han är nöjd.

Middag: samma som lunchen.

Kvällsmål: en portion gröt + ersättning.

Han äter i princip allt man stoppar i munnen på honom, fast broccoli är ingen favorit, inte heller Sempers matburk med slottsgryta. Älskar hemmagjord köttfärssås med risoni och torskgryta med potatis, morot, purjo och ärtor och massor med dill och persilja. Gröten är också en favorit, kokar fortfarande egen gröt på skrädmjöl med lite smulat paltbröd i, för järnets skull.

Flaskan är mest ett nödvändigt ont verkar det som, han dricker sig otörstig och sen är det bra :-). Vatten är mums!

Så, nu vet ni det :-)

https://cdn3.cdnme.se/102336/6-3/pic_51de9ea29606ee180ae6325a.jpg" class="image">


Funktion vs estetik

Så här vackert omatchat kan det bli när Mini har magsjuka och mamman förtvivlat gräver efter något -vad som helst!- att bädda spjälsängen med.


Ett år äldre!

Men klokare? Det vete tusan :-) idag fikas det för fullt på stallgatan, bakade falsk toscakaka, dumlekakor och fryst chokladmoussetårta igår och gjorde jordgubbstårta på morgonen. Fick frukost på sängen av mina fina grabbar och presenter i form av en utlovad middag på CG:s i Luleå och finansiering av ett par rejäla joggingskor, nu gäller det bara att komma igång med träningen!

Fick även en "present" av posten, tyget till insidan på suffletten på retrovagnen har kommit så nu ska den få åka på omklädning! Längtar till sittvagnsdelen är komplett nu!

Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag :-)