26....

...dagar kvar nu! Älskling är nervös, jag är kolugn än så länge. Men det kommer nog!



Få ordning på mitt träningsliv igen!

Japp, det är projektet från och med nästa vecka. Planerar in ett simpass, två löppass och ett styrkepass per vecka. Tidigare har jag mixat hejvilt med löpning och styrketräning, men nu blir det till att separera det hela för att få lite bättre koll på framstegen. 

Rökningen har jag mer eller mindre satt ett stoppdatum på. Jag vet sen förra gången jag slutade att jag är betydligt mer motiverad att sluta när jag tränar på ett planerat sätt, för då känner jag hur mycket lättare allt går utan nikotin i kroppen.

Min weight loss ticker här på sidan har ju ganska glädjande nyheter: trots allt fuskande under sommaren så är jag mer eller mindre viktstabil och bara i veckan har jag gått ner de nästan 2 kilo jag hade gått upp, naturligtvis bara vätska men ändå, den är ju inte så dålig att bli av med den heller =)

Har också justerat min målvikt, tyckte att 69 kilo känns som ett bra mål för då blir det -20 kg precis =)

Nej, nu ska jag sluta planera och istället krypa ner i sängen...

Jobb i morgon!

har vinkat av Älskling för en stund sen, nu sitter jag i soffan och glor på lite Dawson's Creek =) I morgon blir det jobb 10-18, kan väl inte säga att jag längtar direkt men tror säkert att det blir bra, behöver bara komma in i det litegrann igen. Alltid svårt att få till allt när man inte jobbat på ett tag! Även lördagen spenderas i arbetets tecken. 

I övrigt händer det inte så mycket, det är väl kanske ett av arbetslöshetens kännetecken =) Lagade dock god middag idag, kycklingschnitzel med grönsaksmuffins och ädelostcreme. Mumma! Fick order av Älskling att laga det fler gånger så då fick det tydligen godkänt =)

Nej, nu ska jag koncentrera mig på teven en stund och sen är det väl bäst att krypa till kojs.


Natti natti!

Godaste fiskrätten?

Vet ni, av all den fisk jag har provat laga (och vi är en fiskälskarfamilj, har provat en hel del!) så tror jag baske mig att det här är bland det godaste:
torskfiléer
Havrekli
parmesanost
ägg, salt och peppar
Blanda riven parmesan med havrekli. Vispa upp ägget och vänd fisken först i ägg och sedan i kliblandningen. Stek på ganska låg värme i några minuter tills den är klar. Servera med grönsaker och smält smör med lite persilja i.

MUMS!

Relativt strikt GI/LCHF-kost i veckan!

Japp, i veckan kör vi verkligen hårt, gäller ju att hålla matchvikten fram till bröllopet nu =) Ska bara försöka komma igång med träningen igen också...
Veckans matsedel ser iaf ut så här:
  • GI-fläskpannkaka
  • Hemmagjorda burgare
  • Havreklipanerad torsk med skirat smör och grönsaker
  • Kycklingschnitzel med grönsaksmuffins
  • Lax i ugn
  • Köttfärsspett
  • Kassler stroganoff
Ska sätta mig senare i veckan och planera för nästa vecka... det gäller att planera i tid för att undvika skräpmatsfällan =)
Nu ska jag mysa på och se lite Dawsons Creek innan det är läggdags!

Sweeney Todd - the demon barber of Fleet Street

Jag gillar verkligen denna film =) Det är tillräckligt lustigt att höra Johnny Depp sjunga i en musikalfilm, men kulmen nås någonstans när Alan Rickman tar ton =) DET trodde jag aldrig att jag skulle få se!

Om det nu är någon av er som inte hört talas om filmen i fråga så kan jag berätta att den är en "skräckmusikal" med bland andra Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen och som sagt Johnny Depp och Alan Rickman. Filmen utspelar sig på 1800-talet i ett gråsvart, dystert London. De enda färgklickarna i filmen är blod, blod och blod. Och tro mig, det förekommer en hel del sånt!  Hur som helst är filmen klart sevärd. 

Sisådär, nu har jag försett er med lite onödigt vetande, nu kan jag återgå till att se sagda film!





Har facebook havererat??

Har inte kunnat logga in via datorn varken idag eller igår... Har även provat med olika webbläsare, men samma resultat! Frustrerande, tydligen ÄR jag lite facebookberoende =) Via telefonen tar jag mig dock in men det går tröööögt och "nyheterna" laddar inte upp som de ska. Jaja, små bekymmer egentligen, men irriterande...

I övrigt går livet sin gilla gång här hos oss, inga större nyheter att dela med mig av faktiskt =). I morgon jobbar jag sista dagen på bageriet, skönt! Uppskattar naturligtvis att ha jobb åtminstone några veckor om året, men skiftgången tar död på min mage...

Nej, nu ska jag försöka gräva fram lite novalucol här hemma och hoppas på bättre tider för mig och min magkatarr...