Ha, hittade en!

Trodde aldrig att jag skulle tacka min syster för att hon lade upp denna fruktansvärda bild på facebook förra sommaren, men den är bra som exempel på hur jag såg ut innan viktnedgången...
"efter-bilden" får ni dock vänta på till i morgon, måste be Älskling fota mig! Provade ta kort i spegeln men det gick inte så bra alls :-/

Usch, ryser bara jag ser denna bild. Jag ska göra allt i min makt för att aldrig hamna där igen!

Förresten...

nu käkar jag ju egentligen inte sötsaker, men idag bestämde jag mig för att prova toffeen som vi säljer på butiken och som så många är alldeles lyrisk över =).

Jag lovar, om du provar köpa den så blir du INTE besviken! Bara man är lite rädd om tänderna tills toffeen har mjuknat i munnen så är det en himmelsk upplevelse! Så mitt råd är: kom och köp, kom och köp!


Tror inte det finns ett enda helfigurskort på mig!

Jag letar och letar för att kunna visa lite sådär "före-efter"-bilder ni vet, men jag inser att det är tunnsått med bilder på mig..


Jag återkommer!

Usch och fy

vilken syndardag! Tre små rätter på Österns Pärla till middag och nu står en godispåse på byrån och ropar mitt namn... Vilken tur att jag numera känner att jag har hittat balansen när det gäller mitt ätande, allt tack vare lågkolhydratkosten! Nu för tiden gör min kost att jag kan kontrollera suget efter onyttigheter, och när jag väl syndar så är det medvetet och med njutning. Vad jag gör i morgon (och gjorde igår) väger upp eventuella synder idag!

Däremot så är det väl dags att bekänna färg vad gäller andra synder. Nikotinmonstret har tyvärr slagit klorna i mig igen :-(. Det känns inte alls bra, men det är sanningen. Jag känner dock att jag har en annan inställning till det hela än förr, och mentalt så jobbar jag mot ett rökstopp igen. Det blir till att göra likadant som förra gången: läsa Allen Carrs bok från pärm till pärm, verkligen reflektera över när, hur och varför jag röker och sen jobba utifrån det. Jag har slutat förr och kan göra det igen, det vet jag! Framförallt så vill jag ju inte att min träning ska bli lidande och att konditionen ska försämras igen när jag äntligen hade börjat komma någonvart.
Det är solklart för mig nu i vilka situationer det är svårt för mig att motstå suget. I alla vardagliga situationer har jag hittat sätt att komma runt det hela, men när något avvikande händer (i det här fallet: stockholmsresa och därefter börja nytt jobb) så måste jag vara bättre förberedd på att suget KAN dyka upp. 

Nej, nog svamlat nu. Ska gå och se om Vilden är beredd att krypa till kojs och sen blir det filmmys med Älskling. Hoppas ni har en trevlig lördagskväll!

Lycka är...

....att ha ett par nya byxor som faktiskt sitter kvar på kroppen!







(Ja, jag har inte alltid så höga krav!)

Ruskigt vacker!


Trött och lite irriterad.

Men i alla fall det senare botas troligen med en rejäl dos friidrott, Diamond League på tv4 Sport nu!

Irriterad ja. Det är bara förnamnet. Tydligen så ska man straffas från alla håll för att man jobbar deltid, både vad gäller A-kassa och även från mer oväntade håll. Men nog om detta, vi får se om det hela kanske löser sig litegrann i morgon. Annars kommer det nog ett desto argare inlägg i morgon kväll =).

Idag har varit en fullspäckad dag! Har jobbat 10-15.30, sen drog jag iväg till Sara för att färga lite hår =). Väl färdig med detta så fick jag idén att det var dags för lite sommarblommor på tomten. Sagt och gjort, jag drog iväg ut på byn och köpte jord och blommor (och knäckte nästan ryggen på kuppen). Nu är blommorna planterade och tomten något mer välstädad, så jag tycker att jag har gjort ett rätt bra dagsverke. Har dessutom slagit igång en tvättmaskin och plockat undan lite i det katastrofområde som kallas vårt hem. Det här med ordning är inte vår starkaste sida direkt...

Alla stolarna är förresten klädda nu, skitsnyggt blev det! Så min käre blivande man ska ha en eloge för valet av tyg. Det var inte något som jag skulle ha valt, men tur var väl kanske det. Det är tydligt att man fastnar i sina egna gamla hjulspår ibland..


Nej, nu ska jag koncentera mig på friidrotten, ren njutning!

Projekt "klä om köksstolarna" pågår. Någon...

2011-05-24_22_19 (MMS)

Projekt "klä om köksstolarna" pågår. Någonstans på en ikea-fabrik finns det någon som har för lite att göra.


Målet nått! Och lite till.

För att fira denna händelse så tänkte jag därför redovisa mina mått då och nu!


Vikt - 89,3 kg

Mage (över naveln) - 109,5 cm

Midja - 96,5 cm

Stuss - 110 cm

Överarm - 33,5 cm

Lår - 62 cm


Nu

Vikt - 75,8 kg (-13,5 kilo)

Mage (över naveln) - 96 cm (-13,5 cm)

Midja - 84 cm (-12,5 cm)

Stuss - 100 cm (-10 cm)

Överarm - 31 cm (- 2,5 cm)

Lår - 58 cm (-4 cm)


Sisådär, där har jag det svart på vitt! Måste dock erkänna att jag svårt att se någon skillnad när jag tittar i spegeln, men just det verkar ju vara ganska vanligt. 

Nåja, vidare mot nästa mål! Ska försöka fixa bilder då och nu, men med tanke på att jag är lite lätt kameraskygg så kan det bli svårt =)

Nääästan i mål!

Jodu, 76,9 stod vågen på i morse, vilket innebär att jag bara har 0,9 kilo kvar tills mitt delmål är nått! Tickern här ovanför som räknar ner säger dock att jag redan är i mål, eftersom den bara förstår hela kilon =) Underbart värre!

Trevligare början på dagen kunde jag nog knappast ha fått, faktiskt =)

Lite snabba bilder bara..










God morgon världen!

Nu är vi mer än vakna här nere på Söder =) Vilden vaknade halv sju, redo för nya äventyr! Lär vara trött ikväll med tanke på att sömnen inte infann sig förrän vid kvart i tio igår kväll!

Dagens planer består av Djurgårdsfärja och sedan Gröna Lund, eventuellt också Junibacken. Men nu bestämde lillebror att det är dags för en morgonpromenad, så det är väl bäst att vi beger oss då =)

ha en bra dag alla!

Just nu....

....befinner jag och Vilden oss förhoppningsvis en bra bit upp i luften =)

Stockholm here we come!



(tidsinställt inlägg)

I morgon är det dags att flyga och fara!

Det ska bli intressant att se vad Vilden har att säga när han vaknar i morgon bitti, i morse hann han inte ens öppna ögonen innan han började prata om hur mycket han läääääängtar till Stockholm och morbror! Dock ska han få vara på dagis på förmiddagen eftersom flyget inte går förrän 14.20. Kände att det är lika bra att han får bli av med lite energi på morgonen och så får jag tid att kolla igenom packningen i lugn och ro =). Ska dessutom hinna iväg och träna på morgonen, misstänker att detta lär bli en syndernas helg så det är väl lika bra att träna i förebyggande syfte. Nejdå, men jag vet att jag kommer ha dåligt samvete om jag inte tränar medan jag kan, så...

Jag hoppades på att Älskling skulle kunna komma loss lite tidigare från jobbet ikväll så vi hade hunnit umgås lite extra, men förhoppningarna verkar grusas :-/. Kanske inte världens undergång (vi blir ju trots allt bara borta till på söndag) men ändå! Kramas är bra =) och som jag sagt tidigare så är vi ju inte direkt jättevana att vara borta från varandra. 

Nej, nu ska jag se sista minuterna av Jamie Oliver på tv4+ och sen får vi se vad aftonen bjuder på! 

ha en bra helg mina vänner!

Kärlek från första tonen.



Underbar låt!

Resfeber!

Två dagar kvar, kan tala om att jag har en Vilde här hemma som lääääängtar till torsdag! Håller på och försöker packa lite smått, hade tänkt packa sommarkläder, mer eller mindre, men sen såg jag på yr.no att vi tydligen kan förvänta oss regn lördag-söndag, så då blev det att planera om lite... Vi får se hur jag gör, om inte annat får jag försöka packa lite av varje =)

Nu har jag inte tid att skriva mer, ser första semin i ESC! Tänkte bara göra en väldigt snabb update så att ni vet att jag inte glömt bort er =)



Kolla dina matvanor!

I matvanekollen på Livsmedelsverkets hemsida kan du kolla hur dina matvanor är. Detta resultat intresserar egentligen inte mig så mycket, eftersom jag äter enligt en annan filosofi än den SLV rekommenderar, men det är ändå intressant att se =) Prova du också! Jag fick en 5:a, vad får du??


Torsdag

I morse drog jag på gymmet, insåg igår att det var länge sedan jag körde ett renodlat konditionspass så då tyckte jag att det var dags. När jag var på instruktörsledd träning i tisdags fick jag instruktioner för intervallträning, men där fegade jag faktiskt ut idag =) Provade istället att börja springa i lite motlut, något jag inte gjort tidigare. Det gick bra, det var skönt med en ny liten utmaning. Inser mer och mer vikten av att variera träningen litegrann då och då, inte minst för att jag psykiskt ska orka med att fortsätta träna =) Fysiskt har jag nästan obegränsat med energi för första gången i mitt liv, så det är bara hjärnan det hänger på numera!

Idag har jag och Sara även kämpat med lite förnyelse i hennes hår, det går dock sådär så vi får nog kämpa vidare i morgon =)

Nej, nu ska jag lata mig en stund innan det är dags för sängen!

Utmaning Dag 12 – Dåliga vanor och laster

Jag har en hel lista med dåliga vanor och laster som jag gjort mig av med, men nu var det ju inte det utmaningen handlade om så det kan jag kanske lämna därhär.

När det gäller dåliga vanor och laster som jag faktiskt HAR kvar, så är nagelbitandet det första jag kommer på. På ett lite personligare plan så är nog min sämsta vana det faktum att jag alltid låter mitt dåliga humör gå ut över Älskling, även om han inte har gjort något fel =)

Laster då. Kaffe är väl första tanken, och även choklad! Numera har jag ju dock gått över till enbart mörk choklad, vilken i och för sig är lika god, om inte godare, som den skräpchoklad jag åt förr! Sen finns det såklart fortfarande situationer där all min uppövade självbehärskning ibland inte har en chans ändå. Exempel: kinamat, vitlöksbröd och ostkrokar =). Så sådant får jag se till att undvika annat än vid särskilda tillfällen..

(tidsinställt inlägg)

Varför....

..är det alltid så, att när jag har haft en bra morgon på vågen så slutar det alltid med att jag är bottenlös på kvällen??! Skulle kunna äta hur mycket som helst, min mörka choklad lever farligt....




Äntligen kom mitt kokosmjöl!

Och jag var så ivrig att jag precis hann hem med paketet innan jag började baka =). Jag bakade dessa goda lunchpepparkakor, de var riktigt mumsiga med smör och ost på! Nästa gång ska jag dock göra dem tunnare, kanske ½ cm och prova hur det blir. Mjölet var en positiv överraskning måste jag säga, luktar liiiite, lite kokos men smakar i princip ingenting sådant. Känns skönt att ha ett mjöl som jag kan baka GI-vänligt med =)

Nu sitter jag och väntar på "Vad blir det för mat" på tv4 plus, sen blir det jamie oliver. Under tiden ska jag snaska lite på rökt renhjärta och sagda pepparkakor! Hoppas ni har en bra kväll mina vänner.

Utmaning Dag 11 – En vanlig dag hemma hos mig

haha, ja mina dagar har ju inte så mycket till innehåll för det mesta, men rent typiskt så kan det väl se ut ungefär så här:

07.00 - Vaknar, äter frukost
07.15 - Klär på Vilden och ger honom hans mediciner
07.30 - Dagislämning och sedan far jag på gymmet
09.00 - Klar på gymmet, brukar antingen fara och handla eller också ta en promenad med hundarna
10.30 - Hämta Vilden
12.00 - Lunch
Hela eftermiddagen - Lek med Vilden inne eller ute beroende på väder, tevetittande eller kaffe med Sara =)
16.00 - Börja fixa middag
17.00 - Middag
20.00 - Vilden går och lägger sig, sen brukar det bli någon film eller något på teve som är värt att titta på.
23.00-24.00 - Sängen!

1 kilo kvar till delmålet!

jiiiihooooo, nu är mitt delmål bara liite mer än ett kilo bort, vägde in mig på drygt 77 i morse! GILLA!

Nu: dagis!

Träning träning träning!

Idag blev det ännu ett besök på gymmet, skulle träffa instruktör för att förnya mitt träningsprogram. Blev ett program med mestadels fria vikter, till skillnad från mitt gamla som bara innehöll maskiner. Det ska bli skönt med lite variation, när träningen börjar bli slentrian så vet man att det är dags att göra något åt saken! Jag lär dock ha en grym träningsvärk i låren i morgon, hon fick mig att göra utfallssteg hela läktarens längd, och sen tillbaka också =)

I övrigt händer inte mycket. Jag verkar ha en smått grinig liten kille här hemma idag, jag tror inte att han riktigt kommit ikapp efter helgens eskapader ännu. Strax ska jag fixa lunch åt sagda Vilden och sen ska vi iväg och träffa barnpsykolog Annika kl 13.00.

Är för övrigt fortfarande i chocktillstånd över klänningarna, trodde aldrig att jag skulle ta mig i dem =) och här trodde man att man var så smal på den tiden :-P

Ha en bra dag!

Som utlovat...

....men ni får ursäkta håret och minerna =)

Klänning a la 2001 - Går igen med god marginal! (vet dock inte hur vi tänkte med "blomman" mellan tuttarna...)

Klänning a la 2004 - helt otroligt, men även denna gick igen!

Nu ligger de i alla fall ute på Blocket, hoppas hoppas hoppas att jag blir av med dem, två onödiga grejor mindre i förrådet i så fall =)

JOB-info och jordgubbspremiär!

Idag var faktiskt en sådan där sällsynt dag när jag hade lite grejor inplanerade i kalendern. Eller ja, i alla fall EN sak, det är inte illa ändå tycker jag! Jag har i alla fall varit på ett informationsmöte på Arbetsförmedlingen om jobb- och utvecklingsgarantin. Snart är mina a-kassedagar till ända och då gäller det ju att hitta något annat som inbringar åtminstone en liten slant. Gillar dock att AF påstår att "JOB:en är frivillig, ett erbjudande - men om du nekar så blir du helt utan ersättning!" Visst, i sak har de såklart rätt, JOB:en är inte tvingande, men man har ju inte direkt mycket till val om man blir stående utan pengar ifall man tackar nej. 

Hur som helst, allra senast efter sommaren så hamnar jag då i JOB:en, ifall jag nu inte på något mirakulöst sätt får ett jobb, vill säga. 

Fick även lite ärenden gjorda på byn när jag nu ändå var ute och svirade. Gick in på ICA för att få middagsinspiration, och där stod en låda jordgubbar och ropade mitt namn! Så jag blev såklart tvungen att köpa den =) Har nu provsmakat och de blev klart godkända för att vara utländska "gubbar".

Idag gillar vi att
Bodystore uppenbarligen sätter en ära i att skicka beställningar kvickt, beställde kokosnötmjöl därifrån igår och idag har de skickat paketet, det är snabb service det!

Nej, nu ska jag återgå till mina gubbar...

Balklänningar

Idag insåg jag att jag ju har två balklänningar som bara hänger här hemma och tar plats (eller okej, den ena tar plats i Saras garderob, men ändå!). Tänker därför sälja dem på blocket, vi får väl se om det är någon som vill ha dem. Men i alla fall så beslöt jag mig för att pröva den första klänningen, den från Älsklings bal 2001. Och under över alla under, men jag kom i den!! Så nu måste jag ju hämta hem den andra klänningen från Sara i morgon och pröva den också! Så jag lovar att Älskling ska få ta kort på spektaklet så jag kan lägga ut dem här =)

Nu ska jag käka mina varma kryddäpplen med vaniljkesella och mysa lite i soffan!