För övrigt;

angående folk som inte kan hålla sig till att sköta sina egna affärer och strunta i andras.

Tydligen så är ju jag och Älskling extremt provokativa, som valt att bara skaffa ett barn. Ett par av Älsklings arbetskamrater har i flera år stött och blött ämnet, vilket ju självklart gjort att Älskling blivit rätt less på det hela. Idag togs ämnet tydligen upp ännu en gång, och då hade det väl brunnit litegrann och Älskling såg rött. Arbetskamraterna som tjatat om detta är ett gift par som tydligen snackat ihop sig om detta, för de avlöser liksom bara varandra med att tjata =). Kvinnan hade i alla fall börjat tjata på Älskling idag om att nu när jag är arbetslös så vore det ju perfekt att skaffa ett barn till (fast jag kan ju tycka att det är sämsta tänkbara tid att börja utöka familjen och vara borta från arbetsmarknaden ännu längre!!). Älskling hade väl i vanlig ordning sagt att vi inte tänker skaffa fler barn. Kvinnan hade tjatat en stund till och senare under dagen så kom mannen och började sin attack. Sammanfattningsvis så tyckte väl mannen i fråga att Älskling inte var någon riktig karl som bara hade ett barn; om jag nu inte ville skaffa fler så kunde han ju bara hitta någon annan att göra på smällen istället... (!)

Jag och Älskling reagerar väldigt olika på den här typen av "angrepp". Jag småler och glider undan och tycker liksom bara att det inte angår någon annan, medan Älskling tycker att det är betydligt jobbigare. Förmodligen så är nog skillnaden att det mestadels är mitt val att bara ha Vilden: Älskling är ju uppvuxen som ensambarn och vill inte att Vilden ska behöva ha det så, fast han är ändå kluven i frågan om fler barn. Jag är självklart oerhört tacksam över att ha mina syskon och önskar mig absolut inte en annan uppväxt, men jag känner att jag inte kan skaffa fler barn för Vildens skull när jag själv inte vill. Jag upplevde spädbarnstiden med Vilden som mer eller mindre ett helvete; jag mådde allmänt dåligt psykiskt, klarade inte av sömnbristen och avskydde amningen. 

Hur som helst, att folk ens har mage att börja lägga sig i vilka val jag och Älskling har gjort??! Såvitt de vet så kan det ju lika gärna vara så att vi inte KAN få fler barn...


Grrr....

Behöver nytändning med maten!

Sedan vi började äta enligt GI-filosofin så har det (de flesta dagar) varit ett rent nöje att laga mat, för det mesta två gånger om dagen! Men nu känner jag att idéerna och inspirationen börjar sina och känner att jag börjar vilja prova på något nytt. Problemet är bara när jag försöker stoppa in grönsaker och liknande i maten, Vilden sparkar ju bakut direkt. Det innebär att maten måste vara lätt att "separera" så att han kan få BARA kött/fisk/kyckling. Och när jag säger bara så menar jag bara, det får inte finnas ens en mikroskopisk bit av något annat. Det är så tråkigt många gånger, för i en hel del recept så är ju den animaliska varan bara ett tillbehör och grönsakerna spelar huvudrollen. 
Nu för tiden så har jag delvis börjat ge upp och lagar olika maträtter istället för att bråka med Vilden om maten varenda dag. Det är såååå tråkigt att tvingas göra så, men om någon har ett bättre tips så tar jag mer än gärna emot det. Att få Vilden att ens smaka något nytt är fullständigt dödfött...



Vilden 5 år idag!

Vilden ca 4 timmar gammal, 23 februari 2006

Familjefoto, det som visades i tidningen 2006 =)

Snyggaste piraten i världen!

NÄR blev han så här stor??! (Julafton -10)

Grattis mitt älskade barn, det är den största och bästa gåva man kan tänka sig att få se dig växa upp och utvecklas!

Mums vid eldstaden i vår!

Läste just ICA Buffé och hittade det här receptet, blev väldigt sugen på att prova!

Pinnbröd pizza style

5 dl vetemjöl
1½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl riven ost
2 tsk oregano

Jag personligen tyckte att det lät väldigt gott med ost i, men jag får återkomma med betyg senare, känner inte för att gå ut och göra upp eld och prova just nu!

En helt vanlig dag.

Som de flesta andra dagar! Här händer inte alltför mycket, det mest upphetsande som händer under dagen är nog tillagningen av middagsmaten... :-P Det blev för övrigt en kycklingpaj a la GI, pajskal gjort på sojamjöl och dinkelsikt och en fyllning med kyckling, purjo, paprika, CF paprika/chili och lite ägg. Väldigt gott, men det här med GI innebär att man äter såååå mycket kyckling att jag snart börjar kackla! Tur att vi älskar kyckling, hela familjen....

Just nu längtar jag mest efter att äta färdigt den här penicillinkuren så att jag kan börja träna ordentligt igen... Viktminskningen knallar visserligen på, har gått ner ungefär 5,5 kilo på tre veckor, men visst bromsas det hela ner när man inte kan träna!

Nej, nu ska jag återgå till min tevekväll; just nu är det Sveriges mästerkock, sen blir det Vad blir det för mat, därefter Jamie Oliver och till sist En man och hans fruar!

Lite förrådsrensning..

Fick ett ryck nu i eftermiddag och började gå igenom lite i förrådet för att se om jag hittade något att sälja. Är ganska skönt att göra det lite emellanåt, inte minst eftersom jag är sådan att när jag ledsnat på något så är det för det mesta DEFINITIVT. En lampa som jag blivit less på och tagit ner, ja den kommer mest troligt aldrig upp igen! Lite olika grejer hittade jag, så jag ska sätta mig och flytta över bilderna till datorn och sen börja fixa annonserna... Ska ju även annonsera ut min ena skoter, om vi nu bara lyckas fixa primerpumpen på den någon gång =) Känns som att två skotrar till lilla mig är lite överkurs...

Nej, nu ska jag gå och se vad familjen har för sig!

Alpint för hela slanten!

Den här dagen kommer nog mestadels att gå i skidornas tecken, är ju damernas superkombination som gäller idag =)


Har just hämtat lilleman från dagis och parkerat honom vid datorn med ett äpple, han behöver som ta igen sig en stund och fylla på lite energi när han kommer från dagis. Sen tror jag vi ska sätta oss och spela lite spel, fördriva tiden tills Älskling stiger upp. 13.45 bänkar jag mig framför teven igen, då är det dags för andra åket i superkombon.


Nej hörni, hade ungefär lika mycket att skriva om som vanligt. Får väl återkomma om det skulle dyka upp nåt jättespännande!

Vilden

Jag och Vilden ligger i soffan och ser Kalle Anka, avsnittet där han är skogsvaktare och ska försöka se till att bävrarna inte kommer åt att fälla ett gammalt seqoia-träd.

-Men mamma, varför bävrar dom ner alla träden?

Vacker cover på för mig välbekant låt


Det här med TV...

Varken jag eller Älskling har egentligen någonsin varit tevemänniskor, visst har tv:n gått varm i perioder men då har det ju varit film eller tevespel vi pysslat med =). Nu har det dock hänt något nytt! Inser helt plötsligt att jag (till viss del!) anpassar mina dagar efter teveprogram som jag har upptäckt och gillar. Jag skrattar åt reklamsnuttar, jag som aldrig någonsin haft någon koll på t ex ica-reklamerna, som ju annars verkar vara av nationellt intresse! Hela denna kväll har jag tillbringat i tevesoffan med en massa olika matprogram. Nu kan jag väl visserligen till viss del ursäkta mig med att jag inte är helt frisk, men ändå. 

Hur som helst, just nu sitter jag och ser "En man och hans fruar" på TLC. Riktigt fascinerande, det är en dokumentär om en familj fundamentalistiska mormoner, vilket innebär att de praktiserar polygami. Så det är tre fruar på en man :-) Inte för att jag tror att jag skulle vilja dela Älskling med någon annan, men de verkar faktiskt ha ett rätt härligt liv! Sen så hör det ju till saken att alla tre kvinnorna är uppvuxna som mormoner, så det är ju fullständigt naturligt för dem att leva så. Intressant är det i alla fall!

Nu ska jag koncentrera mig på den där omtalade teven en stund till innan det är dags för sängen =)

Längtar tills det börjar våras!

Jag blir så GLAD och uppåt när solen börjar titta fram som den gör idag! Den här tiden behöver man verkligen få en påminnelse om att det kommer ljusare tider och att värmen kommer tillbaka så småningom =)

Men innan dess så ska min älskade lilla Vilde hinna med att fylla 5 år! Kan knappt tro det, men vilken förälder säger inte så när barnen blir äldre och äldre... :-) Kalaset blir på Leos, som Vilden har tjatat! Däremot tycker jag att det är svårt att hitta presenter till honom, har hittat några fina saker på Lekmer och jag tror nästan att vi får nöja oss så, kalaset är ju inte gratis, det heller... Februari är definitivt vår värsta månad, pengamässigt!


25-27 mars är det sedan dags för en av årets höjdpunkter; Brännmarkshelgen! Hoppas på bra uppslutning i år, det är helt enkelt skitkul att få köra skoter i två dagar med alla fina vänner =)


Nej, nu ska jag lurva iväg och försöka få på min frusna kropp lite mer kläder, bär av mot vårdcentralen om en stund för kontroll av min hals... Gruvar mig för att gå ut bara, gå ut i kylan med feber i kroppen är ingen höjdare =)