Eminem ft. Rhianna - Love the way you lie


Lite lätt irriterad....

Så här är det: Vilden är ju 15-timmarsbarn på dagis just nu. Som arbetslös blir man ju, som alla vet, ibland kallad till möten, föreläsningar och så vidare. Idag fick jag besked om att det inte finns någon möjlighet att flytta de dagliga 3 dagistimmarna så att de passar in på det jag är kallad till. Vildens dagistid är 07.30-10.30, vilket innebär att när jag exempelvis är kallad på obligatorisk föreläsning mellan 9.00 och 12.00, så får jag antingen skippa sagda föreläsning (och förlora min alfakassa) eller så måste Älskling ta ledigt från jobbet (och tappa en massa pengar). Är det verkligen så det ska vara??!! Jag skyller absolut inte på personalen för inget av det här är ju deras fel, men irriterad blir jag...


Ny vecka!

Japp, ny vecka, nya tag. Helgen var rolig, iaf lördagen, söndagen var en mardröm och igår (måndag), var inte mycket bättre. Hoppas på att den här veckan blir mindre smärtsam och förhoppningsvis innehåller mindre bakfylla =) Nåja, så här går det när man dricker så sällan som jag gör!

Hur som helst, den här veckan är relativt välfylld, eller i alla fall välfylld för att handla om en arbetslös människas veckoplanering =) Ska jobba vidare på mitt säljbrev så att jag får det klart nån gång, söka jobb för brinnande livet och även ringa runt och försöka skaffa mig en praktikplats. Jag MÅSTE få något att göra, det är inte nyttigt att sitta hemma så här som jag gör. Snacka om att bli försoffad! Gruvar mig dock en hel del för telefonsamtalen som det här innebär, jag avskyr verkligen att prata i telefon med främlingar...

Vilden verkar ha greppat det här med att det inte är någon höjdare att stiga upp vid fem-halv sex på morgonen, de senaste tre dagarna har han faktiskt sovit till sju, vilket är en helt okej tid enligt mig. Vi blir på så mycket bättre humör allihop om vi får sova någorlunda på morgonen.

Väntar också på ett paket med gardintyger som jag har beställt, det blev tyget med limegröna blommor som jag visade i ett tidigare inlägg. Beställde också ett annat tyg som ska bli gardiner i hallen och förhoppningsvis även på toaletterna.

Nej, nu är det bäst att jag sätter igång och får allt det utlovade gjort!!

Hoppas alla får en bra dag!

Torsdag.

Ja, torsdag. En dag som alla andra. Möjligen en något regnigare dag än de flesta andra, men ändå =).

Idag blev jag lycklig, eftersom min nya symaskin beslöt sig för att anlända till Byn! Har suttit med maskinen och instruktionsboken ikväll och försökt bli lite hemtam med den, det har gått rätt bra. Just nu sitter jag och letar ett tyg att sy en ny kappa till köket av, fastnade lite för det här:



Jag och limegrönt kommer ju ganska bra överens och jag vill ha lite mer färg i köket nu, så jag funderar starkt på att beställa det! Måste bara vänta tills lönen har kommit in på kontot.

Idag har jag träffat min jobbcoach igen, fick order att börja ringa runt efter en praktikplats, vilket ju är vad jag själv vill också. Problemet är ju bara min telefonskräck, hatar verkligen att prata i telefon med människor jag inte känner. Nåja, med en hel del förberedelser och repetitioner av vad jag har tänkt säga så brukar det gå ganska bra ändå =)

Nu ska jag se lite Vänner och vänta på att Älskling ska komma hem från jobbet...

Bjuder på en superbra låt, det här är nostalgi för mig och Danne!



Puss på er!

Den som väntar på en ny mobil...

.... väntar ALLTID för länge! Kan de inte bara skicka den NUUUU?? Jag undrar när jag ska lära mig att det är lika bra att dra iväg och köpa sådana här grejor i butik, eftersom man då åtminstone får dem i handen på en gång. Men nejdå, jag blir snål varje gång...

Annars då? Tristessen härjar i detta hus, jag är så uttråkad att det finns inte. Och som om det inte vore nog med det, så lyckas jag inte heller ta mig för någonting för att lätta upp sagda tristess. De senaste dagarna har jag mest suttit i soffan och glott på TV, inte så väldigt produktivt faktiskt! Funderar på att ta mig i kragen och städa kontoret idag, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Nej, nu tog inspirationen slut. Borde gå och koka mig lite kaffe så att jag kanske vaknar till liv.

Förresten, Vilden sov till klockan sju i morse. Hurra!!!


Väggljusstakar

Ända sedan vi tapetserade om och målade taket i vardagsrummet så har jag varit på jakt efter en snygg väggljusstake att sätta upp på den svarta väggen bredvid kaminen. Satt och googlade runt lite nu, och hittade faktiskt en som jag gillade. Den är inte riktigt min vanliga stil, men jag tyckte den verkade suveränt fin när man har tänt ljusen. Så här ser den ut:

Finns att köpa här!

Tror faktiskt att den skulle göra sig rätt bra på den väggen. Gillar även att den är ganska stor, behöver fylla ut mina väggar litegrann.... =)

Hittade även dessa supersöta ljusstakar, några sådana skulle inte heller vara helt fel på sagda vägg:

Hittade den här

Nu ska jag ta mig i kragen och krypa till kojs, Vilden håller fortfarande igång med att vakna mellan fem och sex... *suck*

God natt!

Inköp av ny mobil - check!

Blev så sjukt less på min mobil igår kväll, den har varit knäpp sedan i våras nån gång när den började hoppa in i flight mode ibland, tappade nätkontakten osv. Igår slog den nog rekord, fyra gånger på en dag! Så i argen så beställde jag mig en ny =) Det blev en Samsung I7500 Galaxy Spica:


Det här blir min första telefon med touchskärm, ska bli spännande... avskyr ju verkligen Älsklings iPhone, så vi får väl se hur jag pallar den här =)

Annars händer inte så mycket... har putsat fönster idag, det var välbehövligt! Är inte riktigt klar med insidan ännu, men utsidan är då färdig för vintern i alla fall, skönt. Vi måste bara ta oss med tvättstugefönstret till glasmästaren, vi har en stooooor spricka hela vägen uppifrån och ner på det, drar lite kallt på vintern =) (tro mig, jag vet, det där fönstret gick sönder redan förra sommaren!!)

Nej, nu ska jag ta och gå i duschen och vaska av mig litegrann =)

puss på er

Fredag.

Skulle behöva släpa mig och Vilden ut och göra något i det vackra vädret, men jag saknar motivation. Skulle behöva städa lite så att vi ryms att äta surströmming vid matbordet, men jag har inte någon motivation till det heller =) Nåja, skulle nog tro att det kommer ett ryck lite senare idag! Ska bli gott med strömming iaf, ser fram emot middagen redan =)

Däremot måste jag konstatera att jag älskar den här tiden på året, i alla fall sådana här vackra dagar. Hösten är nog faktiskt min favoritårstid; lagom varmt och väldigt vackert! Om vädret fortfarande är bra i morgon så tror jag att jag ska ta med mig barn och hundar och dra upp till Kanis för lite pinnkastning. Vilden tycker det är så roligt att ränna omkring uppe på hundkapplöpningsbanan =)

Nej usch, nu måste jag ta mig upp ur soffan och hitta på nåt.

Hoppas ni får en trevlig helg allihopa!

Ärligt stulet av Sara =)

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga - hitta inte på egna.
Om personen som utmanar dig har samma första bokstav som du får du
inte använda dennes svar utan måste hitta på egna. Du får heller inte skriva
samma svar två gånger eller använda ditt namn som svar, förutom i fråga 1.

1. Vad heter du? Lisa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lura
3. Flicknamn: Linnéa
4. Pojknamn: Lars
5. Yrke: Läkare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Långklänning
8. Mat: Leverbiff
9. Sak i badrummet: ??
10. Plats/Stad: Luleå
11. En orsak att vara sen: Lathet =)
12. Något som man skriker: Lägg av!
13. Film: Legends of the fall
14. Något man dricker: Lingondricka
15. Band: ??
16. Djur: Lejon
17. Gatunamn: Lövgatan
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Ljuset

Vilden

-Mamma, lekte jag när jag låg i din mage?
- Nja, jag tror inte att bebisar leker inne i magen...
- Men varför hade jag inga leksaker där inne? Till exempel en verktygsbänk...

Framtid

Det är ett ord som snurrar runt i mitt huvud rätt ofta just nu. Den stora frågan är vad jag ska göra med mitt liv?? Tre års universitetsstudier senare, och jag är fortfarande nästan lika borttappad i framtidsfrågan som innan. Jag älskar "mitt" ämne, juridik är spännande och utmanande och jag vet att jag vill syssla med något inom det området. Problemet är bara att begränsa det hela litegrann så att jag kan hitta tydligare mål! Jag har funderat mycket på vilka yrken som jag skulle vilja jobba med, och några stycken har jag väl lyckats hitta. Men det är svårt, och det blir ju inte lättare av att det finns så få lediga jobb här uppe. Därför hoppas jag verkligen att min jobbcoach kan hjälpa mig med det här med CV, personligt brev och så vidare. Det skulle verkligen underlätta!

Nåja, nog om detta. Dagens planer innefattar ett besök på Miroi hos jobbcoachen klockan 11.30, därefter ska Vilden hämtas från dagis, huset rensas lite och förmodligen en del annat. Älskling befinner sig på kurs i Umeå idag, så vi får väl se när han behagar återvända hem =). Skulle även behöva dra en sväng på Återbruket och se om de har någon bra bunke för att smälta tvålmassa, vill helst inte göra det i mina matlagningsredskap. Man vet att jag är less på att gå hemma när jag får för mig att börja göra egna tvålar. Jag behöver ett jobb!

Har även lite annan shopping jag skulle behöva ta itu med, måste köpa presenter till brorsonen Lucas som fyller år i morgon, och till nye brorsonen lille Oliver som föddes för drygt två veckor sedan =) Vi hade tänkt oss en resa till Skellefteå på söndag för att träffa båda fina pojkarna, bara vi slutar vara förkylda innan dess. Tror inte storebror Robert och
Anette uppskattar om vi kommer dragandes med en förkylning i present till den nyfödde!

Ojoj, det här blev ett långt inlägg! Nu ska jag ta och göra mig i ordning för mötet med jobbcoachen, och sen ladda för en eftermiddag på tu man hand med Vilden. Lilleskrutt, vi hade inte kunnat få en finare pojke!

Puss på er.

P.S. Fina Annica har skaffat blogg! Kika in hos Borgskan vettja =)

Ny design!

Sisådär, när jag ändå satt vid datorn tog jag itu med bloggdesignen =) Hoppas ni gillar den!

Liten tuffing + en del annat

Dräkten kom idag... =)

 

 

Lite andra bilder från sommaren och hösten kommer här..

 

Sötunge!

 

Domkyrkan i Lund! MÄKTIG!

 

Det astronomiska uret i domkyrkan, otroligt att de kunde bygga så avancerade grejor för flera hundra år sedan...

 

Jag och Sara på Connys 40-årsfest, det var mkt trevligt!

 

Det var allt för den här gången!