Oj oj....

...tenta i morgon!! Hade faktiskt tänkt plugga lite idag fastän jag inte brukar göra det dagen före tenta, men hur som helst så har det då inte blivit av än så länge =)
Igår var Mia här och vi pluggade tillsammans, känns som att jag inte kan göra så hemskt mkt mer nu, kan jag det inte nu så hinner jag ändå inte lära mig det till i morgon! *försök till tröstande tanke* :-D

Om ett tag ska jag fara och hämta Vilden från dagis, har egentligen tid till sex men känner att jag längtar efter honom, har knappt hunnit träffa honom i veckan.... Nåja, nog hinner vi bli less på varandra i sommar :-) Underbara unge som har börjat prata så mkt! Nu sprutar det bara ord omkring honom. Och vilken filosof han kan vara ibland =)

Annars väntar jag mest på att höra ngt från VC så jag får veta om det blir ngt ultraljud på handleden eller vad som annars ska göras.  Är duktigt less på att ha ont nu, har blivit så mkt sämre senaste månaderna.

Snaaaaart är dessa tentor avklarade, mindre än en vecka nu!

Nu ska jag gå och göra nåt vettigt en stund innan Vilden ska hämtas.

En annan kul utmaning! häng på!

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

1
Vilket år är du född?




2
Hur definierar du din sexuella läggning?




3
Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?


Hundar är ju lojala!


4
Och din sämsta?


Vad kan papegojor vara? jo, TJATIGA


5
Vad söker du hos en partner?


Det här ska då symbolisera trygghet...


6
Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?


JOHN (Bauer i detta fall :-))


7
Vilket yrke är det sexigaste du vet?




8
Vilken kändis är hetast enligt dig?


Fast han är ju inte så het numera... kom inte på ngn annan


9
Vad gör dig avtänd?





10
Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?


Oskar (Åskar, haha)


11
Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?




12
Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?



Den här utmaningen tar sin lilla tid, men den är riktigt kul =)

Utmaning

Fick en utmaning av Ann!
 

För 5 år sen:
Då var jag 18, snart 19...
Skulle precis avsluta mitt tredje och näst sista år på gymnasiet. Spelade teater och, precis som Ann sa, struntade högaktningsfullt i alla andra ämnen =). Tror dessutom att jag ganska nyligt hade flyttat hemifrån, men minns inte säkert...

För 3 år sen:
Då var jag 21, och ganska exakt vid den här tiden skapades det ett litet liv i min mage, men det visste vi inte om än =) I övrigt gick jag arbetslös och var ganska allmänt missnöjd med livet. Var även på antagningsintervju till Journalistskolan i Kalix.

För 1 år sen:
Höll jag på att förgååååås av leda över att vara mammaledig, det är nog det tråkigaste jag gjort i mitt liv. Jag hade börjat hoppa in och jobba lite på Polar för att spara föräldradagar.

För 3 månader sen:
Hade jag ganska nyligen klarat av min första termin vid Universitetet, Rättsvetenskapliga programmet. Skrev nog min andra tenta ungefär vid den tiden...

Igår:
Var jag på skolan och pluggade. Sedan for jag hem för att umgås med Vilden, och när jag lagt honom så satt jag och Sara och spelade kort och sen sjöng vi lite Singstar!

Imorgon:

Plugga på förmiddagen och hata Älsklings jobb på eftermiddagen. Ungefär som vanligt =) Och längta till att gå ut på Kanis, premiär där i morgon nämligen..

Om ett år:
Så hoppas jag att jag klarat av mina första två år på Universitetet utan att ha alltför många tentor släpande =) Förhoppningsvis har även jag och Älskling lyckats hitta ett sätt att leva vårt liv utan konstant stress...

jag utmanar; Anja och Sara!

Lördag igen

Och jag har ungefär lika kul som alla andra lördagar, inte alls vill säga. Har tillbringat kvällen ensam, krattandes tomten :-) Nåja, det måste göras, det också. Sen har jag haft ensammys framför Sex and the City, längtar efter långfilmen!

Är glad att jag snart ska till sjukgymnasten, har verkligen inte bra i handleden just nu, klarar knappt att hålla telefonen vid örat. Jaja, det innebär ju att jag inte kan prata i telefon så länge, och därmed minskar risken för hjärntumörer. Inget ont som inte för något gott med sig!


------

Varför lyckas alltid ungar vrida alla ord till något sexrelaterat?! Ni kan ju gissa vad Vilden säger när han försöker uttala ordet "Krok". Just det, k*k! Inte lätt att hålla sig för skratt då, inte!


------


Har inget att göra, så nu tar jag upp min lista som jag brukade skriva förr...

Musik som spelas hos mig just nu

James Blunt - Goodbye my lover
Amanda Jenssen - Greetings from space
Linkin Park - Shadow of the day

Gör på mina lediga stunder

Övningskör

Borde

Läsa skadeståndsrätten... 2 veckor till tenta! *burr*

Men istället

Så bloggar jag :-)

Senast lästa bok

Statsrättens grunder... wiiiii vad kul!

Bäst just nu

Älskade, älskade familj och vänner

Sämst just nu

Min handled
Älsklings axel
Projekt Ommålning - VARFÖR?!
Anns flytt till Umeå... kommer sakna dig grymt mkt!

------

Idag klättrade Vilden upp på klätterställningen i lekparken alldeles själv, och sen åkte han rutschkanan ensam! Mammas stora pojke, kan inte fatta hur tiden kan gå så fort...


------

Planer för i morgon;

  • Minst 70 sidor Skadeståndsrätt
  • Eventuell familjeutflykt till Storforsen
  • Provmåla andra varvet.
------

nejni, nu ska jag spela Chainz ett tag, och sedan släpa mig i säng... Är sugen att sitta uppe till Älskling kommer hem, men då skiter sig min planering för morgondagen... Så jag får väl krypa ner ensam. *suck*

nattinatti på er

Vår son, den nye Houdini?

Kort redogörelse för morgonens tilldragelse;

Jag och Älskling ligger och sover i godan ro när Vilden plötsligt börjar hojta. Men hjärnan kopplade inte riktigt eftersom ljudet kom från "fel håll" dvs från baksidan av huset och inte från väggen mellan oss och Wille. Älskling är dock ngt mera snabbtänkt och flyger upp och viker ifrån persiennerna. Mycket riktigt, där utanför fönstret står vår son i bara blöja!

Oansvariga föräldrar som låter en tvååring springa vind för våg inne i och utanför huset? Det kan man ju tro, men lyssna då på det här:
1. En grind är monterad i korridoren utanför våra sovrum, vilket innebär att Vilden bara kan gå in i vårt sovrum när han vaknar på morgonen.
2. Även om det nu är så att ungen har lärt sig klättra över grinden, så har vi en säkerhetskedja på altandörren, och denna satt fast när jag skulle springa ut och hämta Vilden.
3. Även ytterdörren var låst, och den skulle Vilden aldrig komma på att låsa igen efter sig från utsidan.

Slutledning: Skruttungen har alltså på något vis, trots att Älskling ALLTID vaknar så fort en råtta fiser i rummet, smugit sig igenom vårt sovrum, försiktigt öppnat altandörren och gått ut. Sedan har han hämtat en stol, klättrat upp på den och stängt altandörren efter sig, men sedan inte fått upp dörren igen, eftersom stolen stått i vägen.

SKA EN TVÅÅRING VERKLIGEN SYSSLA MED SÅDANT HÄR?

Jaha...

...jag får somna ensam lik förbannat. Fast det är helt okej, killen som är arbetsledare på Städet istället för Älskling mådde inte alls bra, så Älskling for dit för att ta över sista timmarna...

Men vi hann ha en trevlig kväll tillsammans i alla fall! Vi gick ut och spelade lite Boule och Kubb, och sen har vi sett "Jorden runt på 80 dagar". Mysigt!

Nu ska jag eventuellt sätta mig en stund med Bonniers Trafikskola, och sen ska jag skutta i säng så jag orkar upp för att fånga morgonpigga Vilden innan han hunnit trasha hela huset... :-D

Natti natti på er!

Gårkvällen

blev inte mycket bättre efter att jag skrev det senaste inlägget. Det slutade med att jag satt i telefon med Älskling och grät floder :-) Men efter att vi fått prata lite kändes det mycket bättre och idag känns allt betydligt ljusare... Vi vet bara inte hur vi ska rätta till det faktum att vi aldrig hinner träffas.

Vilden fick naturligtvis ett bakslag idag, tog nästan en timme innan han trodde sig somna. Men det är kanske inte konstigt, han var ganska uppskruvad och sockerhög efter lilla Moas dop. Hoppas på att det går bättre i morgon!

Moas dop, ja. Mycket fint, med en tyst och skötsam huvudperson =) Vilden gjorde skäl för sitt smeknamn i kyrkan, men det får man ta. Dessutom fick jag träffa kompisarna L och V som jag inte sett röken av på väldigt länge! Så det var kul. Synd bara att man bara träffar vissa kompisar när det är något speciellt på gång. Nåja, sånt är väl livet kan jag tro, det går inte att hålla tät kontakt med alla de som en gång var ens nära vänner.

Nu ska jag ha myskväll med Älskling, käka lite godis och eventuellt spela lite kubb =) Han tog ledigt från jobbet i kväll för att vi skulle hinna umgås lite. Känns lite korkat att han tar ledigt när det gäller så mkt pengar, men vi är väl ganska överens om vad som är viktigast för oss....

kram på er!

Fredag, jävla fredag.

(de av er som ogillar gnälliga människor bör nog inte läsa detta inlägg)

Och helg, jävla helg för den delen. Jag hatar, hatar, HATAR det faktum att vi aldrig kan få ha en riktig helg tillsammans, jag hatar det faktum att han måste jobba natt och lämna mig ensam i den där stora kalla sängen. Framför allt hatar jag denna eviga jävla tidspress. Vad vi än gör så är det bråttom, för antingen ska han iväg och jobba när vi kommer hem, eller också så måste vi skynda oss iväg när han slutat jobba för att hinna ngt alls. Jag blir så LESS! Är det verkligen meningen att det ska vara så här?! Visst vet jag att vi har dålig ekonomi och att det är hans lördagsjobb som i mångt och mycket får oss att gå runt, men frågan är ju vad man ska prioritera i slutändan....

Allmänt eländig dag idag på det stora hela. Började morgonen med att oroa mig för Älskling när han skulle på VC för axeln. Han  hade så jäkla ont när han kom hem på morgonen så jag ringde och fixade en tid där. Efter undersökningar och röntgen så kom man i alla fall fram till att inget var brutet, så de skrev ut Pronaxen och sa åt honom att ta det lugnt. Yeah right! Undrar hur många ton bröd han ska skotta i natt...
Sen bar det av till Luleå, troligen det enda icke-eländiga idag! Gillar verkligen mina klasskompisar och det är jättekul att jobba tillsammans med dem, även om vi har olika åsikter ibland =)
Självklart har jag ju ont som fan i handleden idag, och dessutom spökar min häl, som alltid när jag gått för mkt. Jag måste vara ett Måndagsexemplar som råkade slinka igenom kvalitetskontrollen... Längtar till den där utlovade sjukgymnastiken, kommer kännas konstigt om jag någonsin blir så bra i handleden igen att jag kan göra en normal armhävning och bära något utan att behöva tänka mig för hela tiden. Den 26:e ska jag till sjukgymnasten, känns lååångt borta nu när jag äntligen tagit itu med det här.
Därefter skulle vi vara ute och kratta och skrapa huset, men självklart (som vanligt när jag krattar) så blåste det upp så fort jag rörde vid krattan. Dessutom hade Vilden en dålig dag, först slog han huvudet i bildörren så han fick en bula, sen ramlade han på stengången och skrapade händerna litegrann. Hela familjen har varit ganska eländig idag, med andra ord.
Sen blev det bättre, vi tog oss en familjetur med cykeln och passade på att ge Meja lite motion. Vi for och hälsade på Ingrid och Rulle en snabbsväng och sen cyklade vi hem igen.

Och lilla älsklingen somnade faktiskt utan att stiga upp ur sängen en enda gång ikväll! Så något bra har dagen fört med sig i alla fall!

Ni får  ursäkta min klagan, men det är bara för mycket just nu. Ångrar att vi påbörjade Projekt Ommålning, men det måste ju göras förr eller senare, så... Lite svårt för Älskling att skrapa just nu bara, då det var den högra axeln han gjorde illa. Vi får väl se hur mycket vi hinner måla i år, resten tar vi nästa år. Tur att det inte brinner i knutarna.
Och snart har vi tenta, en tenta som jag är GRYMT oförberedd för. Måste hitta överväxeln, men det är svårt.

Nej, nu ska jag sluta klaga och göra något vettigare istället, typ hänga tvätt och sen se Grey's anatomy.

Tur att man kan vräka ur sig här i alla fall, när man inte har någon människa i närheten att klaga inför.

Idag har jag...

...återigen lärt mig hur mycket jag älskar dig och vad du betyder för mig. Det är så lätt att glömma det ibland, mitt i alla småbråk och all stress som vardagen består av. De där dagarna då man knappt hinner andas ens en gång, de där dagarna då det är tufft med Vilden och du är den enda jag har att ta ut det på. De där dagarna då jag bara vill gråta för att allt är så jobbigt, dagarna då jag tvivlar på mig själv som partner och framförallt som mamma.
Då får du mig att tro på mig själv och du tvekar aldrig att visa hur mycket du älskar mig!
Det är egentligen ganska otroligt, över 7 år med varandra nu. Vi har blivit vuxna tillsammans, blivit ganska annorlunda människor än de vi var när vi blev tillsammans, och ändå har vi fortsatt älska varandra. Vi har haft tur :-)


-------------------------------------

Nu till er andra stackare som kämpar på och läser min blogg =) Jag har, hör och häpna, anmält mig till körskolan!

Ojdå, hoppas ni satt ner, men det bör ni ju ha gjort, inte så ofta man står vid datorn =) Om ni nu slog er, så skicka läkarräkningen till mig....
Ja, jag vet att det verkligen är dags för körkort! Men jag är glad att jag har väntat, jag var definitivt inte redo för att köra bil då jag var yngre. Men nu tycker jag att det är jättekul!

Annars händer det inte så mycket, typ 3 veckor till tenta så nu börjar stressen på allvar... och fortfarande har vi redovisningen kvar att genomföra, plus att vi har Barsebäck-seminariet till veckan. Kul kul....

Idag skulle jag ta en riktig pluggardag, men naturligtvis vaknade jag ju med fruktansvärd-huvudvärk-och-nästan-nackspärr... så i princip hela förmiddagen tillbringade jag på soffan. Fick inte gjort en tredjedel av vad jag hade tänkt göra, men så går det ju ibland. Måste köpa hem Voltaren T igen, mycket effektivare mot ond nacke och onda axlar än Ibumetin, och dessutom brukar de kunna hjälpa lite mot handleden.. Har ganska ordentligt ont i den just nu, men den 26:e ska jag till sjukgymnasten, så då kommer den garanterat vara i topptrim :-D

nej, nu ska jag nog se lite film och vänta och se om Älskling kommer hem tidigt från jobbet, han gjorde illa sig i axeln på träningen idag, så det blir nog lite svårt för honom att göra sitt jobb. Men vi får se...

Kram på er!