Knölar

Vår lilla Raja har knölar kring juvret och bakom öronen :-( blir samtal till veterinären i morgon och så hoppas vi på att det inte är cancer. Min lilla bebis, vad skulle vi göra utan dig? Och Meja skulle förmodligen sörja ihjäl sig.

Ångest :-( sjuka män och söner, en liten som inte sover på nätterna och så detta med Raja ovanpå det. Fy, nu känns det tungt...

Tröttsamt

Lite pojke som vaknar varenda natt.


Och trasig bil.


Vi har väl tyckt att livet varit roligare!

Man kan ju bli deppig för mindre

Usch, vår säkra lilla sovare har förvandlats till ett ängsligt vrak på nätterna! Han skriker och skriker och skriker fast han är så trött att ögonen går i kors... Vi är in, kramar om och bäddar ner, går ut och ramsar och sen stänger vi dörren. Tyst några minuter, sedan går sirenen igång igen...

Jag vet att det är dumt att själv bli osäker och nervös när barnen strular på nätterna, men jag kan inte riktigt låta bli. Vi är ju minst sagt bortskämda, Alvar har ju sovit hela nätter sedan han var 4-5 månader gammal. Innan inskolningen på dagis sov han mer eller mindre klockrent, 12 timmar natt och 2 timmar middagslur. Men inskolningen har verkligen tagit hårt på honom!

Nä, bara plocka fram självklara attityden, mamma/pappa ÄR här ute, du är trygg och på natten sover man! Men det är inte alltid så lätt när man själv är vindögd av trötthet =)

Första viktdelmålet nått!

Ställde mig på vågen i morse, och trots att vi ballade ur i nästan två veckor och käkade kolhydrater så är jag nu på banan igen och har nått första delmålet. -6,6 kilo har jag gått ner sen vi körde igång, nu är det ju "bara" 20 kg kvar... :-) men det kommer!

Onsdag

Och mitt i min första 5-dagarsvecka på jobbet! Tror det här blir bra, känns som att jag lär vara lite mer delaktig när jag är där alla dagar i veckan :-) vara med på teammöten, fredagsfikat och så vidare. Håller även på att lära mig lite fler arbetsuppgifter, kul!

I övrigt så nöter vi vidare med inskolningen, rapporterna från Danne är positiva och nu är det egentligen bara middagssovandet kvar att få till att fungera. Planen är tydligen att han ska prova sova där i morgon, spännande värre.

Just nu sitter jag på bussen hemåt, slutar ju strax före tre nu när jag jobbar 75%. Så kul att komma hem i vettig tid och hinna träffa barnen innan de hunnit bli supertrötta. Det märks att Alvar har lite separationsångest, blir mycket gnälligt när jag kliver innanför dörren och försvinner jag utom synhåll så går larmet! Men nog blir det bra :-)

Nä, nu blir det en tupplur...

Sjukdom, sjukdom, sjukdom...

I detta hus kämpar vi för att bli friska och slutföra Alvars inskolning. Det går sådär. Förra veckan, vilken egentligen var hans första inskolningsvecka, var han - och sen jag - sjuka. Så den här veckan blev första inskolningsveckan. Han höll ut till igår och sen blev han sjuk igen. Återstår att se vad han hittar på nästa vecka. Magsjuka då kanske?

10 saker du kanske inte visste om mig

1. Jag började lyssna på Björn Afzelius när jag var 8-9 år gammal och sen dess har jag varit fast. Jag har MINST en Afzeliuslåt för varje tillfälle, varje sinnesstämning. Det finns ingen musik som får mig må så bra som hans och en av mina stora sorger är att jag aldrig hann se honom live.

2. Jag är extremt ointresserad av smink och kläder men har alltid varit nojjig över mitt hår. Inte så att jag tycker att jag har perfekt frisyr men har jag lagt ett hårstrå på ett visst sätt så ska det ligga så :-)

3. Min älsklingsfilm, alla kategorier, är Nyckeln till frihet.

4. Jag älskar att skriva listor över allt möjligt: packlistor, handlarlistor och så vidare. Kontroll över tillvaron kanske :-)

5. Jag har fem syskon: tre systrar och två bröder. Att ha en stor familj är verkligen guld värt! Har även fem styvbröder.

6. Jag är en TV-spelsnörd och en bokmal....

7. Mina bästa ämnen i skolan var svenska och engelska, mitt sämsta var matte. 

8. Jag har flyttat åtta gånger hittills i mitt liv.

9. Jag betraktar strykning och mangling som avkoppling (om jag får göra det i lugn och ro alltså!)

10. Jag är tyvärr inte innehavare av ens den allra minsta konstnärliga ådra, även om jag önskar att det vore annorlunda på den fronten :-) nåja, man kan ju inte vara bra på allt!

Det var tio grejer det. Är det någon som känner sig manad att skriva sin egen lista?