Lär nog få lägga bloggen (och resten av mitt liv) på is...

Det var vad jag insåg när jag kollade upp mitt schema för våren nyss! Vad sägs om föreläsningar minst två, oftast tre dagar i veckan, med minst två föreläsningar per dag? Det kanske inte är så mycket egentligen, men för mig som är van vid kanske två pass i veckan så är det MYCKET. När man dessutom betänker att jag på något magiskt vis ska hinna skriva uppsats under sista läsperioden samtidigt som jag läser arbetsvetenskapen, så inser man att det här nog blir tufft.. Menmen, jag får försöka ha i åtanke att det här är SISTA TERMINEN, och sen är jag färdig rättsvetare! Visserligen återstår ju problemet att få sig ett jobb, men det orkar jag inte tänka på just nu.

Så jag återkommer väl nån gång i juni kan jag tänka mig :-)

Annars är livet ganska stillsamt just nu, jag sitter i soffan framför en flammande brasa och försöker läsa en av böckerna till fastighetsrätten. Älskling och Vilden är i Lule med kompisar och gör Leos osäkert =) Hoppas det har gått bra, Vilden var inte på världens bästa humör i morse märkte jag. Förhoppningsvis tar han sig en powernap i bilen på vägen hem så att han orkar med sig själv fram till läggdags...

Julen har varit bra. Lillvilden fick många fina julklappar, varav han kanske har rört fyra, än så länge.. *suck* Han är inte det minsta intresserad av att leka, har jag konstaterat. Sitt nya dataspel har han dock suttit framför en hel del, men det var lite för svårt för honom så man får hjälpa till ganska mycket. Helikoptern och lyftkranen har dock fått jobb litegrann!

Nej, nu ska jag komma igång med den där boken så den kanske tar slut nån gång =)

Kram på er

Lilla Vilden

Haha, ibland håller man på att skratta ihjäl sig med en snart fyraårig liten kille i närheten... Följande dialog utspelade sig när vi satt på Grillen i eftermiddag och väntade på vår mat, apropå att jag inte låter honom ta cola till maten.

"Mamma, när jag blir stor ska jag jobba här"
"Jaså?"
"Ja, och när det kommer in små barn som vill ha cola så ska dom få det, fastän deras mammor säger att dom inte får. För om barn vill ha cola så måste dom få det!"

Jag, flera av de andra matgästerna plus personalen fick göra vårt bästa för att dämpa skrattet =) Man vill ju inte skratta honom rakt upp i ansiktet heller, när han är så allvarlig och trumpen! Men det var svårt att låta bli...

Nej, nu närmar sig midnattstimmen med stormsteg. Måste nog sova nu så att jag är pigg och fräsch i morgon och orkar laga lunch till åtta personer! (Mig själv, Älskling, Vilden, Robert, Anette, Lucas, syster och Sanna. Vid närmare eftertanke kanske jag råkade bjuda in Lillebror också, så då blev vi nio... enda problemet är stolsbristen! Nog borde väl ett kilo renskav räcka till oss allihop förresten?? Ångest!)

God natt!

Kort inlägg idag.

Visste ni att man som juridikstuderande riskerar att drunkna i böcker, papper, kollegieblock, rättsfallsreferat, pennor, post-it lappar och en del annat? Är säkert inte något unikt för just juridik, men det är ju min enda referens =). Risken att dö drunkningsdöden är särskilt stor när man, som jag, inte riktigt äger förmågan att ordna och organisera... i alla fall inte när jag är mitt uppe i det! Innan högen hunnit börja växa har jag stora, fina planer på hur jag ska hålla ordning, och när allt är klart är jag en jäkel på att arkivera och packa undan. Men medan det pågår... Borde nog kanske börja utnyttja mina nya fina hyllor som Älskling satt upp ovanför skrivbordet? Tål att tänkas på...

I övrigt händer inte mycket, ser fram emot julafton. Bara två dagar kvar nu, skönt! Efter det kanske Vildens tjat om tomten, julklapparna, julgranen och allt annat avtar. Fast då börjar väl tjatet om nyårsraketer istället... Det är rart med barn! Nejdå, jag ser faktiskt inte fram emot julafton av just den orsaken (även om det blir skönt när Vilden börjar prata om nåt annat) utan bara för att jag gillar julafton, kort och gott. Och sen vi allihop började fira jul hemma hos oss så gillar jag den ännu mer, eftersom vi slipper allt flängande.

Nej, nu är kafferasten över så nu ska jag återgå till min fastighetsrätt - överlåtelse av fast egendom. Skickade iväg Älskling och Vilde till AB Nian för att kolla på en skoterhjälm till den lille herren, så det är bäst att jag passar på att plugga medan det är lugnt och tyst här hemma!

Kram på er, och God Jul om vi inte hörs innan dess!

(Haha, blev inte så kort inlägg ändå! Hade visst en del att säga..)

Lördag!

Japp, då var ännu en tråklördag snart till ända =) Men den här dagen har faktiskt varit rätt okej, frånsett att Vilden kom på att han skulle vakna kl 06.30... Han har verkligen inget vett, på helgerna är det ju meningen att man ska SOVA UT! Nåja, för första gången gjorde jag faktiskt så att jag gav honom vällingen och sen gick jag och lade mig igen... han kom faktiskt och lade sig med mig en stund, tror till och med att han halvsov en minut eller två =) Så klockan var halv nio innan han lyckades tjata mig ur sängen. Då hade han visserligen rivit ut halva garderoben och större delen av en stooor kartong med sagoböcker, men vad gör det? Jag fick ligga och dra mig i alla fall =)

Har haft en trevlig kväll, Louise kom förbi och hälsade på, så vi har suttit och surrat i nån timme =) Det är märkligt att det ska vara så svårt att hinna umgås, men när båda har småbarn så är det inte alltid så lätt att hinna med att träffas. Men nu gjorde vi så att hon som sagt kom hit, och så for Älskling upp till Mange. Alla nöjda!

Hittat en ny älsklingslåt för övrigt.




Igår kom äntligen mina traderafynd, två superfina muggar designade av Mark Levengood och East street tatoo för Höganäs!



Är så kär i dem att jag inte vill dricka kaffe i något annat!


Nej, nu tror jag att Älskling kom hem, dags att gå och kramas!

Puss på er


Tisdag

jaha, så var även denna dag snart slut! Idag har jag kämpat på med familjerätt - förskott på arv. Kan inte säga att jag blir så hemskt mycket klokare, men förhoppningsvis klarnar det så småningom... helst innan tentan, tack!

I övrigt så har vi haft en rätt lugn familjedag här hemma. Med mycket möda, lock och pock och oäääändligt tålamod så lyckades jag faktiskt få Vilden att äta upp hela sin portion mat själv. I vanliga fall har jag ju fått sitta och göra tuggor åt honom, men nu har vi bestämt att det är slut på det. Tog dock drygt en timme innan all mat var borta från tallriken, men förhoppningsvis börjar det gå bättre och bättre framöver... han började så smått inse att det kanske inte är så kul att sitta kvar vid matbordet ensam när alla andra pysslar med annat.

Duktiga killen för övrigt, vi ger honom Pulmicort morgon och kväll nu och ni kan tro att han är duktig med inhalatorn! Lite svårt är det naturligtvis, speciellt det där med att andas ut innan man sätter masken för ansiktet, men det går jättebra i alla fall.

Idag kom min nya almanacka från
Personlig almanacka, superfin var den! Ska definitivt beställa en sån varje år från och med nu. Är ju såå skönt när man har alla vänner och släktingars födelsedagar förtryckta i kalendern, så slipper man sitta och skriva in det för hand =)

I morgon blir det Lule för sista gången denna termin. Ska bli skönt med "jullov" eller vad man ska kalla det... lediga är vi såklart inte eftersom vi har tentor i januari, men ändå =)

I söndags åkte julgranen upp efter drygt en veckas tjat från Vilden. Men lycklig var han när den väl stod där och han fick äran att sätta stjärnan i toppen på granen! Så nu börjar julkänslan infinna sig på allvar... speciellt när snöflingorna började dala ner idag!

Är nedräkning till många saker just nu. Första anhalten är när Ann med familj kommer upp, därefter julafton och sen kommer Annica med familj! Ska bli sååå kul att träffa alla, och alldeles speciellt kul att se Eric, som vi aldrig träffat.

Nej, nu måste jag hoppa i duschen så jag kommer mig i säng i vettig tid ikväll. Fast å andra sidan får jag ju sova på bussen i morgon, så det är inte nån katastrof om jag inte somnar förrän sent... Älskar verkligen att åka buss, det är ju så skönt att bara kunna luta sig tillbaka och ta sig en tupplur =) Hoppas verkligen att jag inte måste köra bil lika mycket till skolan under våren, är ju en aaaning billigare och bekvämare att åka buss.

God natt med er!

Bilder från hemmet

Insåg just att jag ju aldrig lagt upp bilder här efter renoveringen av vardagsrummet, så jag tänkte göra det nu =) Som ni ser så finns det inga lister på plats än, men vad fasen, i köket tog det drygt ett år innan de kom upp så jag känner ingen brådska än =)




(visserligen en bild från köket, men jag måste ju visa upp de snygga korten! =))



Nu ska jag hämta Vilden på dagis och dra på vårdcentralen med honom!

Hej med er!

Fredag

...och äntligen har Vilden sovit en hel natt! Var välbehövligt för oss allihop, kan jag säga =) Var lätt chockad när han började ropa i morse och klockan stod på tio i sju, vilken skillnad mot sisådär halv fem.

Idag blir han dock hemma från dagis, han började klaga igår över att han har ont i halsen, det tar ont när han sväljer. Så då får han vara hemma idag och ta det lite lugnt, är ju inte så schysst mot de andra barnen på dagis om han kommer dit och eventuellt smittar dem med halsfluss. Pratade med VC i morse, men de tyckte att vi skulle avvakta, det var ändå ingen idé att ta ett streptokockprov på honom idag eftersom han bara haft ont i ett par dagar och inte har någon feber. Så vi får väl se om han piggnar till under helgen eller om det går som det brukar gå; han blir redigt sjuk lördag kväll så att man måste in till akuten, det vore ju typiskt! Men så illa får vi väl hoppas att det inte går.
Så just nu lever lillskrutten på isglass, saft och juice.

Ikväll ska vi äta middag tillsammans med Sara och Conny. Hemgjord pizza, mums! Så nu måste jag sticka iväg på affären och handla lite ingredienser...

Ha en bra helg allihopa! Kram på er

Stackars liten kille inatt

Ja, det blev väl ungefär som förväntat, inatt när jag tog upp Vilden för att kissa så brände jag mig nästan på honom. Jahapp, bara börja leta fram Ipren, ta bort täcket ur påslakanet och försöka få i honom medicinen utan att han vaknade alltför mycket. Det gick ju förstås som det gick, så det slutade med att jag och Älskling låg i sängen och hörde Vilden surra och sjunga i ca en timme innan han behagade somna om =)

Idag har han dock inte haft någon feber, men han har varit trött och hängig så han fick stanna hemma från dagis. I morgon är det bara återvända till vardagen dock, jag ska in till skolan och ha övningspass i familjerätt. Som vanligt så har vi sena eftermiddagspass, vilket innebär att Volvon får jobba hårt för att hinna få mig hem i tid för stallet. Ska dessutom hinna hämta Vilden eftersom Älskling jobbar eftermiddag i veckan. Som tur är så har jag ju världens bästa mamma som tar hand om Vilden och lägger honom medan jag är iväg och roar mig med hästarna =)

Känner julklappsångesten komma smygande. Inte för att det är ett så stort projekt för oss egentligen, är väl bara Vilden det ska köpas klappar åt, men ändå. Förmodligen lär ju det här sluta med att vi står där veckan före julafton och får trängas med alla andra som är sent ute. Nåja, som man bäddar får man ligga =)

Nej, nu ska jag se film med Älskling en stund, och sen är det dags för sängen!

Kram på er