Dag 1

Första dagen gick fint, det är ju några tuffa omställningsdagar såhär i början och vet av erfarenhet att tredje dagen utan carbs är värst, men det går ju över :-) har lite problem med frukosten dock, äggfrukost pallar jag inte och försöker undvika mejeriprodukter så fet yoghurt och sånt går ju bort :-/. Nu kör jag smoothie på mandelmjölk, kokosolja och hallon men tycker att det mättar lite dåligt. Får hitta på nåt annat kanske!

Middagen igår bestod av ugnsstekt lax med crème fraîche och så sallad till det. Idag blir det kycklingpaj till lunch och så kinesisk köttfärsröra till middag, ska testa ett recept på wraps att äta till!

Nä, nu ska jag väcka lillfisen och så ska vi åka till mormorn!


Nya tider

Nu så, nu är jag less på att se ut som jag gör, att alla kläder sitter illa, att inte må bra och och att vara konstant slö. Nu kör vi igång LCHF-livet här hemma igen, det behöver både jag och Danne!

Tänker inte skriva ut startvikt och mått men redovisar alla förändringar här varje fredag :-)

Bjussar på en bild av dagens lunch!


Det är nära nu!

Om bara två veckor så börjar jag ju för fasen jobba. Det har känts så avlägset men nu är det plötsligt väldigt nära :-) ska bli så skönt fast kommer sakna smågrabbarna nå kopiöst de dagar jag jobbar. Blir 50% fram till inskolning på dagis i mars.


Hunger

Så här ser det ut när Alvar ätit två portioner av mammas kalops och prompt ska ha en tredje :-)


Tredje gången gillt?!

Det här med mig och rökningen börjar verkligen likna en never ending story, men nu är jag iaf rökfri sedan en vecka tillbaka! Tredje gången som jag slutat, alltså verkligen slutat. Får hoppas att det är tredje gången gillt, måste inse att det inte finns nåt sånt som "bara EN cigg" för då är jag fast igen. Visst är jag sugen ibland, men röksuget -till skillnad från själva rökningen- har ju aldrig dödat nån :-)


Schemajustering!

Idag påbörjades projekt schemaändring för Alvar. Började räkna efter och insåg att dryga 15 timmar sömn/dygn var i mesta laget även för vår lilla sömntuta :-) så nu blir det 2 lurar per dag, en kortare på förmiddagen och en tvåtimmarslur kl 13-15. På natten sover han ju tolv timmar redan och det får han fortsätta med :-) jag är så glad att vi lagt ner allt detta arbete på barnens sömn, det är verkligen guld värt med en sjuåring som fortfarande villigt lägger sig klockan 20 och sover 10,5-11 timmar natt och en niomånaders som sovit mer eller mindre oavbrutna tolvtimmarsnätter i 3-4 månader nu... Tacksam är vad jag är! Men så ligger det ju en hel del jobb bakom det också...

Nä, en kaffekopp nu innan Alvar ska upp!


Stor och liten

Det är bara konstatera att relationen till ens barn förändras lite när de blir äldre :-) deras mamma är jag förstås och kommer alltid att vara, men med Wille så känner jag mer och mer att jag saknar min lilla KOMPIS när han inte är hos mig! Med Alvar handlar det ju fortfarande mestadels om ren fysisk omsorg, men i takt med att barnen blir äldre och äldre så blir det ju mer fråga om "mental omsorg" om ni förstår vad jag menar. Wille behöver ju oss vuxna på ett helt annat sätt: som gränssättare, bollplank, informationskälla och en famn att krypa upp i när saker inte blev som det var tänkt och när han behöver vara liten... Men ju längre tiden går och ju äldre han blir, desto mer inser jag att vi på nåt sätt får våra barn till låns. De blir större och slutar behöva oss på samma sätt. Det gäller verkligen att spara varje kram i minnet för snart får man väl brotta omkull honom för att stjäla sig en :-) det är supermysigt att ha en bebis men vissa gånger är det baske mig ännu mysigare att ha en sjuåring!


Härliga dagar!

Nu när hela fina familjen från Skåne är här och hälsar på så fyller vi dagarna med lek, bus, bad och umgänge. Alla barnen trivs så bra tillsammans vilket är roligt att se! Idag har vi varit på stranden i Korsträsk och njutit av livet. Alltid lika roligt när de är här och alltid lika trist när de åker :-/

Nästa helg väntar mer roligheter, på fredag förmiddag flyger jag och Sara till Stockholm för en helgs roligheter och avkoppling. Längtar!