Utmaning!

Fick en utmaning av min syster, så det är väl bäst att man gör den då =)

Vad gjorde du för 10 år sen?

Oj, 2002 alltså.... då gick jag gymnasiet här i Älvsbyn, spelade teater och hade rätt kul =). Var tillsammans med Älskling sedan två år tillbaka, och vi hade väl börjat gå i tankar om att flytta ihop redan då... Annars tror jag inte att jag gjorde så mycket!

Vad gjorde du för 1 år sen?

I januari i fjol hade jag just varit rökfri i en månad, tränade mycket och försökte få ordning på kosten pga ett bröllop som låg inte alltför långt in i framtiden =) Var arbetslös och gjorde inte mycket annat än tränade.

Fem snacks du gillar?

Haha, ja här finns väl alltför mycket att välja på =). Men ostkrokar, choklad, sura godisar, parmesanchips och mögelost är väl det som ligger högst i topp!

Fem låtar du kan hela texten till?

Nu kan jag ju fruktansvärt många sånger utantill, så jag tar väl valfri spellista på spotify till hjälp...
- I know him so well
- Da da dam
- Vain glory opera
- Så länge skutan kan gå
- Himlen är oskyldigt blå

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?

Betala bort huslånet, renovera badrummet, glasa in altanen, resa mycket och lägga undan en hel del pengar åt Vilden!

Fem dåliga vanor?

Biter på naglarna. Låter mitt dåliga humör gå ut över Älskling. Genererar enorma mängder disk i form av kaffekoppar! Tar upp 3/4 av sängen. Glömmer ofta tvätt i tvättmaskinen....

Fem saker du gillar att göra?

Vara med min familj, laga mat, träna, träffa mina kompisar, köra skoter!

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?

Leopardmönstrat (spelar ingen roll vad för sorts plagg!), hatt, stringbikini, manchesterbyxor eller såna där korta strumpor med volang på skaftet som Foki brukar ha.....

Fem favoritleksaker?

Datorn förstås! Mobiltelefonen, skotern, mina scrapbookinggrejor och min glassmaskin.


Fem personer som du vill se göra denna utmaning?

Sara
Ann
Annica
Linn
Lillebror

Fantastisk middag!

Spanade in billig karré i bit på Ica idag, så jag köpte en 1-kilosbit att ha till middag ikväll. Har just satt i mig två skivor helstekt karré med vitlökssmör, gorgonzolasås och lite ugnsrostade rotfrukter. HerreGUD så gott det var! Min lilla hemlighet är faktiskt en fantastisk krydda som jag köpt på kryddlandet.se, Chef Paul Prudhommes Meat Magic. Den är helt suveränt god, och faktiskt fri från både tillsatser och socker :-) rekommenderas!

Nu ska jag se lite slalom :-)


Matlagningsryck!

Det händer då och då att jag återupptäcker glädjen med att laga mat =) Tyvärr är det ju lite begränsat vilken mat jag kan servera här hemma eftersom Vilden är så j*kla kräsen. Och jag bara vägrar att laga två olika rätter! Då försöker jag hellre göra maten så att jag kan servera grönsaker och liknande separat, även om det inte alltid är optimalt. 

Hur som helst, då och då så nöjer jag mig inte med att laga den vanliga lunch- och middagsmaten utan får ett ryck att prova göra något helt knasigt =) Idag fick detta sitt utlopp i provlagning av hemmagjord ketchup! Receptet kom i dagens Buffétidning och finns även
här. Det blev riktigt gott, men det är väl kanske inte ketchupen man serverar till falukorven direkt =) Det ligger för mycket tid, möda och kärlek bakom! Men till en grillad köttbit eller en hemmagjord hamburgare kan jag absolut tänka mig den här! Den är ju tyvärr inte LCHF-vänlig (men vilken ketchup är det??!) men hur som helst så tycker jag att ett hemlagat alternativ är bättre än en fabriksvariant av detsamma...

Även denna sås blev jag sugen på att prova, men det får nog vänta till sommaren och grillsäsongen =)

-----

Annars då? Vilden har haft det jobbigt ett tag på kvällarna nu, han har inte kunnat somna pga att han hör konstiga ljud överallt och är allmänt ängslig. Men ikväll somnade han äntligen lugnt och stilla utan att ropa på mig en enda gång. Duktiga killen! Jag lider ju verkligen med honom när han är rädd och känner sig otrygg i sängen, men att ömka honom gör ju inget bättre, snarare tvärtom. Så det är bara ta på självsäkra mamma-masken och få honom att skratta och vara glad istället för ängslig =)

Nää, nu ska jag återgå till sista minuterna av Sveriges Mästerkock!

Monday

Ja förbaske mig om det inte blev måndag ännu en gång =) Morgonen har börjat bra med god lowcarb-frukost, ett benpass på gymmet och nu har jag fått mig en kaffekopp också! Enda minuset i kanten är att jag just nu sitter på "jobbcoachningen" men den varar väl inte för evigt, den heller.... borde hellre sitta hemma och skriva världens bästa ansökningsbrev till en tjänst som jag blivit tipsad om, men det hinner jag väl ändå, får vi hoppas =)

Veckans projekt är att få min dygnsrytm i rätt form igen, sedan julledigheten har det blivit alldeles för sena kvällar, vilket gjort att det är förbannad tungt att kliva upp på morgonen! Så det ska jag försöka få ordning på =)

Nehej, kafferasten är visst över så nu får jag återgå till coachningen =) ha en bra måndag alla!

Sovrumsbekymmer!

Vi har sedan länge konstaterat att Vilden har för litet rum och att han behöver få det rymligare, inte minst nu när vi borde få in ett litet skrivbord också. Så nu är tanken att han får ta vårt sovrum, och vi får flytta in i lilla teverummet. Detta innebär dock en del ombyggnation; vi måste ju bygga igen väggen så vi får möjlighet att stänga om oss och golvet måste bytas. Problemet är bara att i teverummet finns varken vädringslucka eller altandörr, vilket är ett måste. Så frågan är hur vi ska lösa det... Sedan måste vi även fundera ut vad vi ska göra av alla böcker och en del andra småsaker som också tål att tänkas på.

Nåja, vi funderar vidare :-)


Så frustrerad...

VARFÖR ska det vara så svårt att följa de regler som vi satt upp?! En vuxen människa ska väl ändå inte ha några problem att förstå vad det är vi säger och varför vi har de regler vi har? Jag får mer och mer känslan av att vi stångar huvudet mot en vägg i detta fall, tydligen går det bara inte att få vissa saker att gå in....

Mer och mer och mer....

Nu tycker till och med jag att det snart räcker med snö för ett tag framöver :-) vi hade funderat på en skotertur idag men det var ju inte så lockande i detta väder... Så vad hittar man då på??!!

Igår åt vi god middag, entrecote med rättikagratäng. Första gången vi provat göra den gratängen, och det var faktiskt jättegott! Förvillande likt potatisgratäng :-)

Nä, om jag skulle ta och konferera med min familj om dagens planer...


Mumsig low carb-müsli!

Åååh, har precis provsmakat min goda "müsli" som jag gjorde igår! Mandel, hasselnötter, pekannötter och kokosflingor. Grovhackade allt och blandade med lite vatten, rapsolja och en skvätt agavesirap. In i ugnen på 175 grader tills allt var lagom rostat. När det hela hade svalnat så blandade jag i lite vaniljpulver. Kanongott blev det, så nu är frukosten räddad för några dagar framöver!


Mums!

Middagen blev verkligen jättegod idag! Panerade torskfiléer med broccoli/blomkål går inte av för hackor. För att panera LCHF-style så byter jag ut ströbrödet mot Pofiber och blandar detta med riven parmesan. Tillsammans med massor av skirat smör så mättar det hela mer än bra, känner mig ganska proppmätt just nu =) En kopp kaffe med vispgrädde på det och jag skulle tro att jag står mig till i morgon bitti... =)

Sanningens minut...

....var det i morse när jag ställde mig på vågen för första gången på lääääänge. 80,3 var den sorgliga sanningen, 6 kilo upp sedan bröllopet! Men ingen idé att förtvivla, nu tar vi nya tag och kapar kolhydraterna! När jag fått ordning på maten så ska jag börja träna igen, men en sak åt gången...

Det känns i kroppen idag att den suktar efter kolhydrater, men vet ju att suget går över på ett par dagar så det är bara härda ut. 

Dagens meny

Frukost: turkisk yoghurt med kokosflingor (ska byta ut den mot något mer kolhydratsnålt, men har inte riktigt kommit fram till vad...)

Lunch: stekt kyckling med sås av svamp och schalottenlök.

Middag: LCHF-panerad torsk med skirat smör och lite kokt broccoli/blomkål.

Nu ska jag gå och börja med sagda middagsrätt!