Och bättre igen...

60 words

Speedtest

 

Nu ska jag sluta tråka ut er med det där =)

 

Hoppas att alla får en trevlig helg!

 

Kram på er


Blir bättre..

55 words

Speedtest


Testa er själva!

Haha, hittade en rolig grej... testa hur snabba ni är på att skriva på datorn här.

Jag fick 53 korrekta ord på försök 1, vad får ni?

Senaste dagarna...

har jag ärligt talat inte fått särskilt mycket skolarbete gjort :-) Nån uppgift i familjerätt har det väl blivit, men mesta delen av tiden har gått åt till att göra mycket annat!

Igår var jag och investerade i en locktång, resultatet av Saras vedermödor ser ni här..



Gillar verkligen att ha lockigt hår har jag upptäckt =)

Sen så hade jag och Vilden lite mamma-son-pyssel i måndags och tillverkade vår allra första pumpalykta! Ja, vi var lite tidigt ute, för nu har den skrumpnat ihop, så jag måste nog göra en ny i morgon =)



Nu har Sara och jag även tapetserat i vardagsrummet, så nu är det klart (förutom listerna såklart, dessa j*vla lister är mitt Everest vid varenda renovering!) Bilder kommer så småningom när vi fått upp lamporna. Ingen idé att ta kort just nu, syns ändå inte hur tapeten ser ut.

Ja, det var väl allt jag hade att säga för den här gången! Ser förresten fram emot lördag och fest!

Puss på er

Hoppsan!

Råkade hitta mig själv på bild på Älvsby Lokalrevys hemsida :-) Känns som att det är hundra år sedan, men det är ju faktiskt inte SÅ länge sen. Det där var verkligen roliga veckor, om än jobbiga!

Lördag morgon kvart i åtta.

Inte direkt min favoritdag eller -tid precis. Ungskrället bestämde sig såklart för att just idag var en alldeles utmärkt dag för att kliva upp halv sju... *suck* Så nu sitter jag här och håller på att somna medan ungen härjar här bredvid mig och gör sitt bästa för att reta upp mig. Jag ÄR ingen trevlig mamma den här tiden på dygnet, så är det bara :-).

Annars då? Det mesta knallar väl på som vanligt. I veckan har vi renoverat i vardagsrummet. I måndags började vi måla taket, sen rollade Affe det färdigt i tisdags. Och i onsdags var Sara här och satte upp Easy Covern! Så i torsdags var det bara måla väggarna, vilket jag och Sara också gjorde. Så det som är kvar att göra är att tapetsera fondväggen och att måla och sätta upp listerna (jippi, har ett ton lister liggandes ute i förrådet och är inte ALLS sugen på att måla dem). Foton kommer när det börjar vara lite mer färdigt, typ när tapeten kommit upp... Är i alla fall supernöjd så här långt, rummet blev såå mycket större med vitt tak och ljusa väggar!

När klockan börjar närma sig ett mer humant klockslag så ska vi iväg till dagis för fotografering. Därefter har vi tänkt fara och hälsa på Älskling på jobbet, om han har tid med oss vill säga =). Vad vi ska roa oss med resten av dagen, ja det är än så länge osett.... Hatar lördagar!

Puss på er!

Träffade ju nyaste tillskottet i fredags!

I fredags fick vi äntligen träffa Tristan, Anns och Krilles lillbebbe :-)

Tänkte bara bjuda på några bilder därifrån.


Härlig höstdag idag!

Ja, idag har det verkligen varit en sån där fantastisk höstdag! Till och med jag har gillat dagen, fastän det är lördag... ;-)

Vi började morgonen lite för tidigt för min smak, men har man något val när en treåring har bestämt sig för att kliva upp? Svar nej. Nej, nej nej... :-)

Hur som helst, när vi hade vaknat till så bestämde jag och
Syster oss för att ta unge och hundar och dra upp till Kanis för lite hundbus. Tyvärr var grinden till agilitybanan låst, så vi kunde inte leka. Men det löste sig ändå, vi gick till hundkappbanan och vandrade ett par varv :-)




(tack Mia för tipset om bildprogrammet, helt suveränt!)

Fanns många intressanta dofter (för hundarna) och konstiga mojänger (för Vilden) att undersöka!

Direkt vi hade kommit oss hem från Kanis så ringde Affe och ville ta ut hundarna på en promenad. Det fick han så klart, och två timmar senare fick jag tillbaka två MYCKET trötta och smutsiga hundar =) Kan säga som så, att de har mest lekt ryamattor hela kvällen.... Knappt de orkat lyfta på ögonbrynen!

Resten av dagen tillbringade jag med att försöka rensa undan i allrummet, för till veckan blir det TAKMÅLNING! Äntligen! Var in till Åsa på affärn igår och fick med mig lite tapetböcker hem också, men jag tror att jag avvaktar med det tills taket är målat, vill se hur mycket ljusare det blir med vitt tak först. Måste ta mig en funderare på om jag vågar satsa på en svart fondtapet!

Nu ska jag gå och socialisera med Älskling en liten stund innan det är dags för att krypa till kojs.

Puss på er!

Antingen...

....har jag för mycket att göra för att hinna blogga, eller också händer det så lite i mitt liv just nu att det inte känns värt att blogga om det :-) Har inte bestämt mig för vilket än...

Livet knallar väl på ungefär som vanligt, vet egentligen inte om jag har något särskilt att berätta. Vilden somnade på soffan idag, vilket ju inte händer alltför ofta. Men så går det om man vaknar klockan sex och sen är på dagis hela dagen och håller igång! De hade tydligen varit på teater idag och ÅKT BUSS dit! Spännande för liten Vilde... :-)

Har gjort ett ryck i köket ikväll, så nu ser det då inte ut som en sanitär olägenhet iaf... även om det skulle behöva städas mer (när behöver det inte det, förresten?)

I morgon bitti drar jag till Lule för ett övningspass i Fastighetsrätt på förmiddagen. Sedan blir det till att gå och slå dank tills bussen mot Älvsbyn går 14.00...

Nej, nu ska jag återgå till min bok om Stephanie Plum... om ni är sugna på att läsa ngt riktigt roligt, så läs Janet Evanovichs serie om Stephanie! Lättsam läsning, men roande.

God natt med er!

Barnfri helg, sur unge och saffransskorpor...

Ja, i helgen har vi alltså lånat bort lilla Vilden till Mormor för att jag och älskling skulle få lite egentid. Vi drog iväg till Nordpoolen och badade, och sen for vi en sväng förbi Storheden där det inhandlades ett stycke NetBook till mig, vilken jag nu sitter och premiärbloggar på :-) Lite ovant med så litet tangentbord, men man vänjer sig nog!
Hur som helst, resten av kvällen gick åt till att äta middag på ÄP och sedan se film och bara ha det allmänt skönt..

Vi hämtade Vilden mitt på dagen idag, och sen dess har han varit en fullständig mardröm. Bara skriker, gnäller och gråter.... Ingenting duger! Tur att han varvar såna här dagar med sådana då han är fullständigt underbar... Även om de senare inte förekommer alltför ofta!

Fick ett bakryck så nu har jag bakat saffransskorpor, just nu luktar det mycket gott i köket!

Nej, nu ska Älskling sticka på träning så nu blir jag ensam med Mardrömmen... hjälp mig någon!!!

Måndag och gräsänka

Jaha, nu sitter jag här som gräsänka fram till på fredag. Älskling har Kärnutbildning nere i Skellefteå och åkte för nån timme sen. Lär kännas väldigt ensamt om några dagar, men just nu är det rätt skönt att vara själv. Det gör ju dessutom att man uppskattar det så mycket mer när han kommer hem!

Svävar nästan på små moln av en enda anledning; dagislämnandet nu på morgonen! Vi har ju haft det väldigt stökigt med en gråtande och jätteledsen Vilde, men idag gick det superbra. Nu var dessutom en från den ordinarie personalen där, vilket jag tror bidrog till att han kände sig tryggare. Det har varit väldigt många olika vikarier på sistone, så det är kanske inte underligt om barnen känner sig lite osäkra.

Idag är det familjerätt som gäller, vi får se om jag lyckas uppamma lite självdisciplin idag =)

Extra extra, bankrån (!?!?!?) i Älvsbyn! Vart är världen på väg....?

Puss på er!

En treåring filosoferar...

Vilden: Mamma, din farfar, han har slutat leva.
Jag: Ja, det har han, för länge sen.
Vilden: Men hur kom han upp till himlen?
Jag: ja, jag vet faktiskt inte. vad tror du?
Vilden: Han kanske åkte raket... och sen hoppade han ut, med FALLSKÄRM! Eller också åkte han rulltrappa.... och sen var han i himlen!

Det är spännande att höra en treåring fundera ut saker och ting! Tidigare idag hade vi även en diskussion om att åka rymdraket... Vilden ville att vi skulle fara och hälsa på Puckley (från Doktor Snuggles) och ansåg att en rymdraket vore ett lämpligt färdmedel =)

Nu ska jag gå och natta charmtrollet!

Puss på er