Pengar

Fy vad jag är less att aldrig ha en krona över! När räkningarna är betalda, matpengarna insatta på Icakortet och bilen fulltankad så ligger det nån stackars övergiven hundralapp på kontot och skriker efter sina kompisar. Det är verkligen kännbart att Dannes lön gått ner nu när han slutat på lördagsstädet, och att jag bara jobbar 75%. All VAB ovanpå det gör ju inte saken bättre. Men samtidigt så är det ju ett val vi har gjort för barnens skull, även om jag bara jobbar 75% så har jag ju ändå gjort en full arbetsdag innan allt bussåkande är avklarat varje dag. När Wille var såhär liten så pluggade jag ju och han hade sällan långa dagar på dagis. För Alvar blir det längre, men vi försöker ändå hålla så korta dagar som möjligt för hans skull!

Nåja, så småningom stundar nog bättre tider ekonomiskt sett, barnen är ju inte små för evigt och snart vill de ju knappt se röken av mamma och pappa ändå :-)

Är vi konstiga föräldrar?

Har funderat på något ett tag nu. Är vi ovanliga föräldrar till vår åttaåring? Ibland tror jag det... Vi låter honom inte leka med vapen (jo, det har jag sett andra göra, och då snackar vi vapen som faktiskt avfyrar olika slags projektiler i hög fart) eller köra motorfordon av olika slag som han inte är mogen för att framföra än. Vi säger blankt nej till våldsamma dator-/TV-spel, har tidsbegränsning på hur länge han får sitta framför en skärm och håller stenhårt på att han ska få sina 10-11 timmars nattsömn.

Försöker inte påstå att vårt sätt är bättre än andras, men för mig är det obegripligt hur man kan låta ett såpass litet och fortfarande oförståndigt barn leka med exempelvis en soft airgun tillsammans med en kompis. Visst kan man låta dem testa prickskytte med en vuxen som övervakar, men leka??! Nej...

Visst, jag kan inte skydda honom från allt för alltid, men så länge jag kan så kommer jag göra allt i min makt för att se till att han inte utsätter sig själv eller andra för fara! Och jag kommer göra allt jag kan för att se till att han får tillräckligt med sömn och ordentlig mat så att han orkar med skola, vänner och allt annat en åttaåring ska hinna med.

Sjukdomar

Så less nu! Förkylningar, magsjuka, förkylning, öroninflammation och nu eventuellt öroninflammation igen, eventuellt sprucken trumhinna. Stackars vår miniman <3