Jag klarar inte av att titta på hockey!!!

.

GI-mumsigt!

Prövade göra det här receptet nu ikväll, det blev riktigt gott! När det gäller vaniljyoghurten så bytte jag ut det mot kesella blandat med vaniljsocker (gjort på äkta vanilj och råsocker!). För min egen del så hade det nog funkat ännu bättre om jag skippat mandelflarnen, tyckte inte riktigt de passade in. Lade även på lite smör eftersom det såg ut att bli för torrt annars. Gott blev det i alla fall. Måste passa på att göra sådant här när Älskling inte är hemma eftersom han inte tål äpplen, vore ju bara för taskigt att sitta och snaska i sig något så här gott medan han får titta på =)

I övrigt händer ungefär lika mycket som vanligt, dvs nästan inget alls =). Jag gör det jag brukar göra: tränar, lagar mat och bråkar med Vilden. Han är inne i en väldigt jobbig period just nu, hoppas på att den är snabbt övergående. Annars lär det inte bli kul när Älskling drar på kurs i två veckor :-S


Igår och idag har jag gjort bort att laga lite mat inför veckorna utan Älskling, vet hur dålig jag brukar vara på att fixa mat åt bara mig, så det är lika bra att mota Olle i grind och ha mat färdig i frysen =).

Ser mycket fram emot helgen som kommer, lördag blir det firmafest (tack fina Sara för att Vilden får vara hos er!) och söndag ska vi fira pappsen och Susanne med god middag i Svensbyn. Lär bli en väldigt syndig helg dock, men det får man väl ta =)


Angående vikten så gick jag ju självklart upp efter helgen i Brännmark, men nu är jag snart under 80 igen (lagom till helgen....) Har dock lovat mig själv att även helgerna ska bli mer skötsamma efter det här, vill ju gärna gå ner så mycket som möjligt så snabbt som möjligt...

Nej, nu ska jag koncentrera mig på det som återstår av hockeymatchen, spännande värre!

Idag har vi shoppat!

Idag drog jag och mina pojkar mot Lule för lite shopping! Jag behövde en klänning till firmafesten på lördag (ser för övrigt jättemycket fram emot den!) så det var dagens mission. Det var ingen lek, men till slut så hittade jag en på kappahl. Inget märkvärdigt, men den funkar =). Dagens bästa nyhet är dock att jag gått ner en klädstorlek, vilket kändes helt suveränt! Och kläderna börjar faktiskt sitta snyggare också... Hittade även en tröja på Cubus, där finns det något guldkorn då och då.

Min snygga Älskling inhandlade nya jeans eftersom de gamla ramlar av honom =). Han hittade sig även en skjorta och ett par linnen. Skjortan var skitsnygg:

Bild lånad från H&M:s hemsida

Bara så nu ingen missar detta faktum så ska jag klargöra att skjortan är LILA! Och det var inte ens jag som valde den :-). Han har tydligen skaffat sig smak på äldre dar, min Älskling.

På tal om H&M så provade jag en riktigt fin klänning där som satt som ett smäck. Trodde jag i alla fall tills jag kollade i profil! Den mosade ihop behagen fullkomligt (om vi säger som så, mina såg ut att vara A-kupor så då förstår ni...) Synd på en snygg klänning i övrigt :-/

Nej, nu ska jag gå och mysa lite med min Älskling, måste ladda upp med gostid innan han far på kurs i två veckor :-(
Förresten, bilder från Brännmarkshelgen kommer förhoppningsvis upp snart, måste bara kolla med alla att jag får lägga upp fotona!

Puss!

SMS-inlägg

2011-03-26_16_31 (MMS)


Har man syndarhelg så ska det syndas orden...

2011-03-25_19_32 (MMS)

Har man syndarhelg så ska det syndas ordentligt!


Dagens att göra-lista

  • Handla all mat som behövs i helgen
  • Besöka systemet
  • Packa färdigt
  • Lasta i bilen
  • Köra sväng 1 till Brännis med skoterpulka, madrasser mm
  • Hem igen
  • Fixa lunch
  • Leverera Vilden till mormor
  • Köra sväng 2 till Brännis med övrig packning, hundar osv
  • Njuuuuuuuta!

Ang. nötbröd

Nötbröd med Bregott och ordentligt med västerbottensost var GOTT!

Trååååk

idag har vi en äkta tråkdag, jag och Vilden. Just nu sitter jag och stoppar i mig lite lunch, men frågan är vad vi ska hitta på sen...

Lunchen består för övrigt av gårdagens rester: laxfilé med romsås och stekta grönsaker (svamp, paprika och lök). Har även provat göra nötbröd som ska provsmakas när det hela har svalnat lite. Nötbrödet är egentligen ett LCHF-recept, men eftersom jag känner att min viktnedgång bromsas av att äta vanligt (grovt) bröd så ska jag prova det här istället. Bröd vill jag definitivt inte leva utan!

Viktnedgång, ja.... Det är så retsamt, fortfarande 0,2 kilo kvar tills jag passerat min drömgräns! Hade verkligen hoppats få se 79,9 på vågen innan det bär av till Brännis i morgon, men vi får väl se hur det blir med den saken =)

Just det, i morgon är det dags för BRÄNNMARKSHELGEN, en institution i vår vänskapskrets =) Har varit omständigt i år och länge visste vi inte om det skulle bli av, men nu smäller det snart =). När Älskling har slutat jobba idag så ska vi fara dit och dammsuga och skura, göra lite allmänt snyggt bara innan vi far upp och stökar till igen!

Nej, nu ska jag koncentrera mig på lunchen. Ifall jag inte hinner skriva mer så vill jag önska alla en trevlig helg, det ska då jag ha =)

Hemmadag.

Idag blev det en hemmadag för mig och Vilden, han fick vara dagisledig pga hosta och lite snor. När han verkar halvrisig så föredrar jag att ha honom hemma för att kunna kolla lite noggrannare hur han verkar må. Kan dock konstatera att det absolut inte är något fel på honom trots hostandet, energinivån är hög =)


 

Andreas Eenfeldt har även en sida, Kostdoktorn, där det finns mycket bra läsning!

 

Jag hoppas att de stackars få läsare som jag har, ursäktar att det här håller på att förvandlas till en kost- och hälsablogg =). Funderar faktiskt på att starta en ny blogg där jag kan få utlopp för detta nya intresse, medan jag kan behålla den här bloggen mer som den dagbok den tidigare varit. Men vi får se hur jag gör.


Godaste chokladen just nu!

Mumma säger jag bara, provade Marabou Premium Sea Salt Pecan idag, och den var god!

Gillar ni mörk choklad så rekommenderar jag verkligen den här, kombinationen med chokladen och det salta tillsammans med knastret från pecannötterna är en riktig höjdare!

Träningsmorgon!

God förmiddag allihopa! Jag och Älskling har tillbringat hela morgonen först på gymmet och sen på hallen. Älskling gjorde samma konditionstest som jag skrev om häromdan och jag lyckades springa 4 km på 30 minuter, känner mig sååå nöjd och stolt efter det! Jag kan knappt tro att jag är samma människa som för några månader sedan, då hade jag kanske kunnat springa 600-700 meter innan jag hade varit fullständigt knäckt. 

Vägde mig även i morse, -0,4 kilo på en vecka är ju inget höjdarresultat men jag är ändå inte särskilt missnöjd, huvudsaken för mig är att jag får känna mig frisk och pigg och det gör jag verkligen nu! Självklart vill jag att alla mina överskottskilon ska bort, men det får ta den tid det tar... 

Nej, nu ska jag gå och börja fixa lite lunch, nackdelen med GI är att jag för det mesta måste laga två olika rätter pga Vildens kräsenhet. Men det går det med =)

Projekt "husbygge" påbörjas i morgon.

När vi tagit oss upp ur sängen i morgon bitti så bär det av upp till Brännis, där jag och Älskling ska börja sätta upp golvreglarna i timringen som en vacker dag ska bli vår sommarstuga! Det ska bli ett roligt projekt, speciellt som vi vet att det kommer att ta läääänge, förmodligen flera år, innan vi fått stugan färdig. Som det är nu så är den ju bara ett skal, och ett skal i halvtaskigt skick dessutom. Hälften av fönstren behöver in till glasmästare, men jag måste försöka få tag i gammalt glas innan vi gör det, för jag vill inte sätta in en ruta nytt glas i ett fönster som i övrigt består av gammalt glas. Just det gamla glaset är ju så vackert när det har "runnit" och blivit ojämt... Men men, det är hursomhelst inget som vi kommer göra något åt just precis nu, utan prio ett är nu att få dit golvreglarna, plasta in grunden, isolera och spika på golvskivorna... Herregud, när jag tänker på saken så känns det ju som att det ALDRIG kommer att bli klart :-S Ska sluta tänka så långt i förväg nu!

Nej, om jag och lilleman skulle bege oss mot pizzerian, vi är ensamma hemma ikväll och jag lovade att vi skulle käka pizza och mysa framför teven.

Hoppas ni har en trevlig helg allihopa!

Förresten...

.... så kände jag bara att var tvungen att läska alla litegrann: ikväll blir det plankstek till middag här i huset =)

Gjort konditionstest idag!

Puh, har precis kommit från gymmet där jag gjort ett konditionstest. Det kallas Coopers test och innebär att man ska springa så långt man kan på 12 minuter och sen finns det en tabell där man kan se hur man ligger till konditionsmässigt.
Är faktiskt rätt nöjd med mitt resultat (röda ringen). Jag orkade 2000 meter på 12 minuter, så jag ligger ju snarare i överkant än i underkant av den kategorin. Och bättre ska det bli!!
Nu ska jag käka min Keso mellanmål med hasselnötter, blåbär och tranbär! Mums!


Det är nära nu!

Ställde mig på vågen i morse och nu saknas det bara 0,7 kilo tills jag har passerat min första magiska gräns! =) Jag minns inte sist jag var under 80 kilo, men det måste ha varit ungefär när jag och Älskling träffades för sisådär 10 år sedan.. :-S


Kom hem från gymmet för en stund sedan, gjorde bara 2,5 kilometer på löpbandet idag eftersom jag och Älskling ska fara och boxas ikväll, bäst att spara lite energi =) Nu sitter jag och dricker kaffe och ser Mythbusters, lätt det bästa programmet på teve under dagtid. 


Haha, ja just det förresten. Blev ju förbannad när Boxer släckte ner Animal Planet för oss för någon månad sedan pga övergång till mpeg4-sändningar på den och några andra kanaler. Satt och funderade på att byta kanalpaket igår och då insåg vi att något inte stämde: den nya Boxermodulen vi köpte till platt-teven ska ju vara förberedd för mpeg4??! Så Älskling ringde Boxer och två timmar senare hade vi Animal Planet igen, yay! Kortet var bara inte uppdaterat tydligen.


Jag funderar allvarligt på att krypa ihop under filten nu och ta mig en liten tupplur, det vore rätt skönt...

Hoppas ni får en bra dag idag!

Tisdag

Idag har datorn fått jobba rejält redan. Kämpar på med jobbsökandet och har även skickat iväg en förfrågan om praktik. Blir tokig om jag inte får komma ut ur huset och göra något vettigt snart! 

Nu sitter jag och svettas över vår budget, inte underligt att det är på öret varje månad.... Det är så frustrerande att aldrig kunna spara och lägga undan pengar, utan allt går verkligen åt varje månad. Jag och Älskling ska sätta oss någon kväll väldigt snart och verkligen gå igenom vår ekonomi för att se om det finns något som vi kan dra ner på. (budgeten gör jag på Smart budget, ett jättebra verktyg för att få koll på ekonomin, och gratis dessutom!)
Att lägga undan pengar är en nödvändighet för oss just nu, så jag hoppas verkligen att vi lyckas hitta någon lösning. Vi har även funderat på en del andra förändringar här hemma, men mer om det om det nu blir verklighet!

Nej, nu ska jag hämta Vilden.

härlig känsla i kroppen efter träning!

så skönt, kommer precis från gymmet där vi först tog en halvtimme på löpbandet och sen en omgång styrketräning =) Har verkligen börjat älska känslan jag har i kroppen efter träning, den där känslan av att musklerna verkligen fått jobba! Se där, det tog bara nästan 27 år för mig att inse hur härligt det kan vara att träna =)

I övrigt händer inte mycket i mitt liv måste jag säga. I dag blir det lunch med Ann och Louise och sen ska jag på ica och storhandla!

Nu duschen.

Älskar dig


På begäran!

En viss fröken Sara klagar över att det är för glest mellan mina inlägg?? Jag håller visserligen inte med, men det är väl bäst att jag gör något åt saken ändå =)

Problemet är ju bara att hitta något att skriva om?? Finns ju inte många saker som händer i mitt liv just nu, frånsett Vildens påhitt, träningen/vikten och mina middagsbestyr. När det gäller Vilden så har han faktiskt inte haft så många påhitt på senaste tiden, så då kvarstår träning och vikt och matproblemen =)

När det gäller träningen så flyter den, förvånansvärt nog, på riktigt bra. Jag och Älskling ser till att ta oss iväg och träna boxning ett par gånger i veckan, jag försöker konditionsträna 3 gånger i veckan och igår var jag på mitt första Korpenpass i bodytoning. Den här veckans träning känns i kroppen, riktigt jäklig träningsvärk faktiskt! Nu blir det nog vila fram till söndag, vilken troligen kommer att bestå av skoteråkning hela dagen och därefter ett pass Inch Loss Combat på Korpen. Jag trodde aldrig någonsin att jag kunde tycka det var så här roligt att träna, men frånsett konditionsträningen (som är VÄLDIGT nyttig men ack så tråkig) så njuter jag verkligen av det! Sen gör det såklart sitt till att allt känns sååå mycket lättare när jag inte längre röker.


När det gäller vikten så knallar det på även där, det går nedåt i ungefär den takt jag förväntat mig. Förra veckan blev till och med en positiv överraskning, med tanke på att halva veckan i princip bestod av kalas, kalas och kalas =). Har nu passerat den magiska gränsen mellan övervikt och fetma (enligt BMI-tabellen), vilket känns skönt. Jag har nu 12 kilo kvar tills jag inte längre räknas som överviktig. Men så långt i förväg går det inte att tänka; mitt nuvarande mål ligger betydligt närmare än så. Jag har inte varit under 80 kilo sedan kanske 2002, men nu närmar sig den siffran och mitt (enda) mål just nu är att lyckas ta mig ner under det =)

Oj oj vad klockan går, måste nog fara nu om jag ska hinna till Parkskolan och hämta Vilden, tydligen hälsar de på där idag =)

Puss på er!

Mmmmm.... Zoegas!

Ända sedan jag började dricka kaffe så har Zoegas alltid varit försthandsvalet. Mestadels deras variant som heter Blue Java, men ibland även deras riktigt mörkrostade sorter. Men nu har jag hittat en ny älskling! Zoegas Dark Temptation är utan tvivel det godaste kaffe jag druckit på länge! Så där har ni ett tips från mig, köp ett paket och prova, jag har svårt att tro att ni blir besvikna =)

(Bild lånad från Zoegas hemsida)