Framsteg.

Jaha, så har snart första veckan gått av (antagligen) fleeera med Nutrilett. Byter ut frukost och lunch mot det och äter sen vanlig middag, förutom att jag försökt minska portionerna ganska rejält + att jag äter mer grönsaker än tidigare. Har även försökt motionera varje dag och det har gått bra, även om det bara blir tjugominuterspromenader vissa dagar. Det är då hur som helst mer än vad jag gjorde tidigare! Resultatet hittills är -1,8 kilo, vilket jag är väldigt nöjd med. Till och med godissuget har varit hanterbart, förutom under de två första dagarna (då jag lätt hade kunnat döda någon som gick förbi med en godisbit i handen...). Men jag ska inte ropa hej för tidigt, jag vet av erfarenhet att andra veckan är svår för mig. Disciplinen brukar dala (för jag har ju varit så duktig och gått ner lite i vikt!!!) och fuskandet brukar börja. Ska verkligen göra mitt yttersta för att det inte ska bli så den här gången. Däremot tror jag inte att jag kommer gå ner särskilt mycket nästa vecka, för jag hade inte tänkt hålla särskilt hårt på dieten till veckan eftersom jag på torsdag FLYGER NER TILL ANNICA! Gissar att det kommer att bli någon vinkväll och rätt mycket sällskapsätande =) Längtar så sjukt mycket, men är nervös för att byta plan på Arlanda... lite skämmigt, men jag måste erkänna att det här blir första gången jag flyger inrikes =). Har en ledsen Vilde här hemma som undrar varför inte han får följa, men jag har lovat att han får hänga med nästa gång... Ekonomin tillät inte inköp av två biljetter den här vändan.

Nåja, tillbaka till bantningen... målet är -17 kilo i slutändan, något som dock kommer att få ta den tid det tar.. det närmaste delmålet är att komma under min magiska gräns 80 kilo. Har inte vägt så "lite" sedan jag ammade Vilden för drygt fyra år sedan, och innan dess måste det vara närmare 9 år sedan... tror bara jag vägde kring 70-75 när jag och Älskling träffades, men därefter kom kilona i racerfart =)
Hade först tänkt unna mig liiite godis ikväll, men det har jag bestämt mig för att skippa. Börjar vara någorlunda sockeravvand nu, och om jag äter snask nu så får jag ju bara börja om hela proceduren. Har en honungsmelon i kylen, får bli den istället!

Nej, nu ska jag sköta om Farmville och Frontierville, och därefter ska jag fara och hämta Vilden på träningen. Älskling har beställt en TKD-dräkt åt lillskrutten, bild kommer när vi har fått paketet =)

Ha en bra vecka!

Lämnat in!

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har jag lämnat in mina två sista skoluppgifter! Känner dock ingen större glädje vid tanken, eftersom det är ett fullkomligt mirakel ifall jag klarar mig ifrån åtminstone ett Underkänd på rehabuppgiften. Den skäms jag verkligen över att ha skrivit och ber mest en bön att jag får förståeliga kompletteringar från min lärare så att jag kan göra om det hela... Den andra uppgiften är väl ingen fullkomlig katastrof, men är inte så säker på att klara den heller. Nåja, det blir som det blir! Nu har jag i alla fall lämnat in och kommit en bit på väg mot att få kursen godkänd.

Annars då?? Tror att stora finnmonstret har bosatt sig i mitt ansikte, kan det kanske vara påverkan från bantningen?? Knappt så man vill visa sig utanför hemmet... Måste dock iväg på ett litet projekt idag, Vilden behöver överdragsbyxor för att kunna vara ute och leka på dagis. Har redan kollat sportaffären dock och där hade de inga, så jag misstänker att vi måste fara till stan. Idag fick han klara sig med galonisarna, gissar att det blir lite svettigt i dom :-/

I helgen får vi se vad som händer, vi har väl inte gjort upp några planer än. Sen, mina vänner, kan jag meddela att om exakt en vecka sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Malmö! Ska bli så vansinnigt roligt att hälsa på Annica med familj och få ser hur de har det.

Nej, om jag skulle ta och göra lite nytta. Jag skulle egentligen behöva städa, men problemet är att Älskling ligger och sover så jag kan ju inte börja dammsuga, precis... nåja.

Förresten, tur man har en uppmuntrande son;

W: Mamma, när ska du få ett jobb?
J: Jadu, först måste jag ju hitta ett jobb att söka och sen måste dom ju tycka om mig också för att jag ska få jobbet.
W: Men mamma, ingen tycker om dig... Jo, mormor tycker om dig mamma!

Det var ju uppmuntrande... ;-)

Puss på er!

VIKTigt värre.

Here we go again, nu är det dags att ta itu med vikten! Jag menar, gör jag tillräckligt många försök så borde jag ju lyckas nån gång =). Mitt största problem är egentligen inte maten, utan allt detta godis... men hur fasen gör man för att dämpa detta ständiga godissug?? Jag tycker att jag har provat allt vid det här laget... nån som har lite extra viljestyrka på lager att skänka till mig??

Hur som helst, i morgon kör jag igång med Naturdiet/Nutrilett igen. Tänkte fortsätta äta vanlig middag, men byta ut frukost och lunch. Synd bara att det ska smaka så vedervärdigt äckligt, dessa skakisar =) Nåja, får väl prova med positiva tankar!

Annars händer det väl inte så mycket... har skickat familjen till Brännis igen för att jag ska kunna plugga i lugn och ro. Tur att jag har världens bästa sambo som gör allt han kan för att jag ska kunna få dessa evinnerliga uppgifter gjorda!

En rolig sak har även hänt: jag har blivit faster till en liten Oliver som föddes igår kväll. Stort grattis till Robert och
Annette och även till Lucas som har fått bli storebror!

Fick ett mejl idag, hade visst vunnit en auktion på Tradera som jag glömt bort att jag budat på =) En gång i tiden hade Vilden ett par tofflor som han älskade väldigt högt, och när han hade nött ut dem/vuxit ur dem så var han rätt ledsen (en kort stund iaf=)) Hade turen att hitta ett par likadana på Tradera för några dagar sedan, i en större storlek!



Så nu ska jag bara betala dem så får Vilden öppna ett litet överraskningspaket om några dagar =)

Nej, om jag skulle ta och krypa till kojs kanske....

Har för övrigt gymmat idag, vill inte veta hur ont jag kommer ha överallt i morgon =)

Godnatt på er!

Tillbaka till vardagen i morgon!

Jaha, då har sommaren gått på något sätt och i morgon är det dags för Vilden att gå tillbaka till dagis. Märkligt, jag kan knappt minnas vad vi har gjort i sommar, men det är ungefär som vanligt =). Det är väl den stora nackdelen med att jobba varje sommar antar jag; jobbet upptar det mesta av ens tid. Herregud vad jag längtar efter min första sommar med SEMESTER! Nåja, det kommer väl nån gång det också, kanske ska fokusera på att få ett jobb först innan jag börjar gnälla om semester =)

Hur som helst, ikväll blir det bad av Vilden och packning inför dagis, måste bara hitta hans dagisväska... 8-13 tisdag-torsdag blir hans dagistid nu medan jag är arbetslös. Förhoppningsvis får vi även igenom så att han får vara där på fredagarna också, men den diskussionen får vi ta i höst med specialpedagogen.

Nej, nu ska jag gå och plocka och fixa lite!

Min att göra-lista...

har inte tömts på sådär hemskt mycket, däremot så har jag iaf kommit en bit på väg med alla sakerna! har lite ångest över val av jobbcoach dock, finns ju några att välja på så att säga. Men det ska bli roligt att träffa en coach och få lite hjälp med CV och personligt brev och sådant, eftersom fantasin på det området ofta är ganska dålig när det är dags att söka ett jobb =)

  • Gå igenom handlingsplanen från AF och se vad jag ska göra, bland annat välja jobbcoach.
  • Skriva intervjufrågor till intervjun med mina "kandidater" (i skoluppgiften).(halvfärdigt)
  • Kolla igenom enkäten en gång till, se om jag ska lägga till nån fråga och därefter skriva ut den. (halvfärdigt)
  • Ringa Polar och få arbetsgivarintyget utskrivet.
Vissa framsteg iaf! Skulle nog hinna med mycket mer om jag inte sov som en gris halva dagarna... men jag har vissa problem med att somna när jag är ensam hemma, måste vara supertrött innnan jag lägger mig för att jag inte ska ligga och vrida mig i timtal. Det här medför alltså att klockan ofta hinner bli två-halv tre innan jag släpar mig i säng. Funderade på att köra till Brännis igår kväll och sova med familjen i husvagnen, men bekvämligheten segrade och jag tillbringade natten i egen säng här hemma =). Pojkarnas byggprojekt, ett sjörövarskepp till Vilden, hade gått framåt ganska rejält när jag tittade förbi där igår förresten, så snart är det nog bara leka för glatta livet. Synd bara att sommaren snart är slut.

Nej, om jag skulle sätta mig med intervjufrågorna så att jag får dem klara nån gång...

ha en bra dag!

Arbetslös

Jodu, nu är man minsann officiellt arbetslös! Skrev in mig på arbetsförmedlingen idag, tycker ändå att det gick ganska bra! Det blev lite tjat om att jag måste göra färdigt mina två inlämningsuppgifter bara (som om jag inte redan visste det!) för att kunna skriva in att jag har en kandidatexamen... jag vet, jag vet, JAG VET! Det är bara så in i h-vete tråkigt... Nåja, slutdatum närmar sig så snart så slår paniken in och då är uppgifterna färdiga i ett huj, jag vet hur jag fungerar =)

Annars är det väl ganska händelselöst just nu. I lördags tog jag och Älsklingen lite kvalitetstid, lämnade Vilden hos farmor och så drog vi till Djupträsk och fiskade. Vi hade en väldigt mysig kväll där i båten, även om vi hörde ett stort BRAK! i skogen bredvid oss vilket skickade upp mitt hjärta till halsmandlarna ungefär =) Vi var väl hemma igen vid tolvtiden på kvällen, så det blev en helkväll kan man säga.

Har redan börjat ladda för skåneresan i september, ska bli så underbart att få träffa Annica med familj! Önskar bara att jag hade haft råd att ta med Vilden, men det får väl bli nästa gång... skulle vara roligt att se hans min när han åker flygplan för första gången =)

Tjahaaa... annars då? Går och väntar på besked angående ett jobb jag har sökt, hoppas hoppas hoppas att jag kan få det! Även om det är en tidsbegränsad anställning så vore det alldeles lysande att få lite arbetslivserfarenhet och något att skriva in i CV:t. Det är ganska magert just nu.

Att göra-listan för i morgon;

  • Gå igenom handlingsplanen från AF och se vad jag ska göra, bland annat välja jobbcoach.
  • Skriva intervjufrågor till intervjun med mina "kandidater" (i skoluppgiften).
  • Kolla igenom enkäten en gång till, se om jag ska lägga till nån fråga och därefter skriva ut den.
  • Ringa Polar och få arbetsgivarintyget utskrivet.
Sisådär, nu har jag varit duktig flicka och uppdaterat litegrann i alla fall. Nu ska jag ta med mig familjen och fara en snabbis till Brännis, de ska sova där senare i veckan så vi ska preppa lite för det =). Ikväll blir det en sista slapparkväll innan jag ska fokusera helt på skoluppgifterna, undrar vad vi ska hitta på för mysigt?

ha en bra vecka allihopa så hörs vi!

Puss puss