Besök i sovrummet...

Satt i sovrummet och pluggade i lugn och ro när jag helt plötsligt fick besök. Lyckades få mig en idolbild innan han försvann igen!



Annars knallar det på. Vi är relativt kräkfria, men man ska ju aldrig säga säkert. Igår kväll började Vilden om att kräkas efter att ha varit frisk i nästan två dygn, så uppenbarligen kan man aldrig vara riktigt säker på att det är över!

Nu ska jag ta mig upp ur sängen och börja fundera på vad jag ska laga för "magsnäll" mat till mina två älsklingar!

30 snabba frågor!

Ärligt stulet från Sara =)

  • Stänger du av mobilen när du sover? - Nej, stänger aldrig av telefonen förutom på sjukhus och flygplan =)
  • Vem såg dig senast naken? - Förhoppningsvis var det väl Älskling, om nu ingen kikat in genom fönstret...
  • Hur såg du ut på högstadiet? - Det pratar vi inte om....
  • Hur kommer du se ut om tjugo år? - Förmodligen rätt rynkig och tjock!
  • Hur var du på dagis? - Hade dagmamma, men jag var ett riktigt energiknippe.. milt sagt!
  • Hur är du att ha som arbetskamrat? - Jadu, det vet jag inte =) Fråga nån som jobbat med mig!
  • Har du celluliter? - Förmodligen!
  • Biter du på naglarna? - Oh ja...
  • Har du något handikapp? - Räknas det att ha otur när man tänker?? Annars nej =)
  • Är du rädd för att få hängbröst? - Få?????
  • Svär du? - Oftast inte när Vilden hör i alla fall!
  • Är du trevlig mot Jehovas vittnen? - Går det??
  • Hur homo är du på en skala 1-10? - Det vet jag inte, har liksom bara varit med killar =)
  • Tror du på utomjordingar? - Nix
  • Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? - Bra fråga... förmodligen kinamat av nåt slag =)
  • Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? - Ärtsoppa, kåldolmar, stekt lever och en hel del annat. Är kinkig med mat!
  • Har du blivit arresterad? - Nej
  • Ljuger du? - Nja, vita lögner förekommer väl då och då, men det är sällan.
  • Har du kysst en polis? - Haha, nej =)
  • Är du rädd för Securitas-vakter? - Varför skulle man vara det?
  • Har du någonting att dölja? - Det tror jag att alla har.
  • Vad har du på din nyckelknippa? - Nycklar! (doh!)
  • Är du/har du varit gift? - Nix, och hyser inga större förhoppningar om att bli det heller.
  • Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? -Självklart, men han brukar ju ta sig hem för egen maskin =)
  • Kan du laga cyklar? - Säkert om jag var tvungen!
  • Kan du fixa med bilar? - Absolut inte.
  • Brukar du köra om? - Bara om det är nödvändigt.
  • Kan du baka bröd? - Japp, det kan jag.
  • Vet du hur man frostar av en frys? - Haha, vem kan inte det?!
  • Vilken TV-serie skulle du helst leva i? - Tycker de mest verkar ha det jobbigt på teve, så jag tror jag behåller mitt eget liv istället!

Måste försöka sluta vara så negativ!

japp, det är något som jag insett de senaste dagarna. Ibland är det bara så svårt att hålla humöret uppe! De senaste veckorna har verkligen inte varit roliga, på många olika sätt. Smällarna har bara haglat och jag är inte riktigt rustad för att tackla sånt med det goda humöret i behåll. Samtidigt blir ju inget bättre av att man gräver ner sig och tycker synd om sig själv, så är det ju bara.

Hursomhelst, nu pratar vi om något trevligare. Igår var jag faktiskt duktig och skickade iväg en ansökan till ett jobb som jag verkligen skulle vilja ha =). Lär ju mest troligt inte få det, eftersom de var ute efter någon med mer erfarenhet, men det är ändå nyttigt att kämpa på med att söka jobb, eftersom det är lite teknik i det hela, hur man skriver det personliga brevet och så vidare.

I övrigt knallar väl livet på! Vilden fick magsjuka igår natt, men det var då fort överstökat. Han kräktes två gånger och sen var det färdigt, idag har han visst varit pigg som en mört =). Han och Älskling blir dock hemma i morgon också, eftersom de vill att barnen ska ha varit kräkfria i 48 timmar innan man skickar dem på dagis igen.
Själv ska jag iväg till Lule i morgon, och bara för att få gnälla lite till så ska jag ge er mitt schema i morgon =)

9.20-10.15 Träffa gruppen för snack om gruppuppgiften
10.15-11.45 Föreläsning Rehab
11.45-12.00 Lunch (haha, hinna äta ngt på en kvart?! när man dessutom måste springa tvärs över hela campus)
12.00-13.30 Intro examensarbete
SAMTIDIGT som jag ska vara på ett obligatoriskt pass i Personalsocial utredning 13.00-16.15! Nån som kan något om snabbkloning?!?!

Sisådär, nu har jag bestämt mig för att jag gnällt färdigt för några dagar framöver!!

Om vi istället ska snacka om positiva saker, så vill jag bara tillägga att jag har en underbar familj och världens bästa vänner. Jag är så tacksam för att ni alltid finns där för mig, stöttar mig och tröstar mig. Ni gör mitt liv så mycket enklare!

Nu tänker jag sända en liten försiktig bön om att det kan vara slut med elände och obehagliga överraskningar för ett tag framöver, för jag har verkligen inte tid med sånt =) Nu blir det till att satsa all energi på att få uppsatsen skriven och godkänd, och därefter ett sista krafttag över sommaren för att slutföra Arbetsvetenskapen. Efter det är jag KLAR, och den dagen har jag tänkt fira =)

nej hörni, nu har jag pratat på nog. Det är hög tid för mig att ta mig i säng så att jag orkar upp i tid i morgon bitti (i morse väckte Vilden mig 07.50, 08.08 satt jag på bussen! Ändå kliva upp när klockan ringer?)

Avslutningsvis ger jag er min mesta nostalgilåt. Det här är den första Afzeliuslåten jag fastnade för som barn (frånsett naturligtvis Sång till friheten och Tusen bitar, men dem är jag ju liksom uppvuxen med)




God natt och sov gott!

Nordman - När en man fått nog

Har köpt min första skiva på Gud vet hur många år, blev faktiskt en Nordman. Här är ett exempel från deras nya skiva, riktigt bra låt!


Fungerar det??

Måste bara kolla om ihopkopplingen med facebook fungerar =) Längre inlägg kommer vid tillfälle!

Äntligen!

Jag är helt enkelt tvungen att dela med mig av en sak just nu, på en gång!

lite bakgrundshistoria; Jag och Älskling är ju kinamatsälskare av första rangen, om det nu är någon som har missat det =) Men eftersom det är lite dyrt att gå ut och äta sånt varje dag (speciellt om man bor i Älvsbyn och måste köra till Pite/Lule för att få suget tillfredsställt) så har jag länge varit sugen på att laga lite kinamat hemma. Men genast uppstod ju problem; hur fanken gör man sötsur sås?! Har provat några olika recept, men inget har riktigt stämt. I mitt sökande har jag stött på allehanda mystiska varianter, bland annat ett som var baserat på nypon- eller saftsoppa...

Nu är det så att jag impulsköpte en fritös igår, och nu har jag beslutat att det är dags att pröva tillaga friterad kyckling. Så jakten på det perfekta såsreceptet har pågått i omgångar under hela dagen. Hittade några olika recept som jag inte provat tidigare, och har precis provlagat ett av dem. Och nu har jag äntligen, äntligen hittat det, det perfekta receptet!

Sådär, oerhört intressant med lite bakgrundshistoria, eller hur?

Jaja, jag förstår att ni är OTROLIGT otåliga, så här kommer receptet:

Kinesisk sötsur sås

1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
3 msk strösocker
4 dl kycklingbuljong (jag tog ca 3 dl buljong + ca 1 dl ananasspad)
1 msk potatismjöl
1 msk vinäger
2 tsk tomatpuré
3-4 ringar ananas, i bitar
(tog tre, tyckte det blev lagom)

Pressa vitlöken och blanda den med vattnet, låt stå och dra i 10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt koka på svag värme under omrörning tills såsen har tjocknat.

Nu blir den ju lite annorlunda än på kinakrog, eftersom det är ananasbitar och vitlöksbitar i den. Men det går säkert alldeles utmärkt att sila av den, det har jag inte prövat än.

Sisådär, nu har jag fått dela denna viktiga upptäckt med er! Nu är det dags att börja göra nattis här och gå och lägga sig...

Puss på er!

Snabb uppdatering

Inser ni hur mycket det snöar? Syns knappt ens att tomten skottades så sent som i går. När Vilden hade lagt sig för kvällen så tog jag och Älskling stege, snöföra och skyffel och klättrade upp på garagetaket för att skotta av det (man vill ju inte att taket ska börja rasa in!). Det var.... spännande. Höjdrädd som man är så tillbringade jag mesta delen av tiden sittandes på knä, vilket ju inte ger världens bästa arbetsställning! Älskling var dock totalt orädd, som vanligt, vilket gjorde att jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden =). Vi avslutade hela projektet med att hoppa från taket, kan säga att fallhöjden inte blev så imponerande efter att vi skottat ner all denna snö...

Idag är Vilden på Timmersvansen i stället för på sitt vanliga dagis, så han lär har mycket att berätta när jag hämtar honom kl 3 =). Det första han sa när jag väckte honom i morse var "Mamma, idag ska jag på Timmersvansen! Tror du att dom har leksaker där?" Lite läskigt var det allt när jag skulle lämna honom, men som tur var så hade en av vikarierna som jobbade idag varit på Älvan vid några tillfällen, så det var ju då åtminstone ett bekant ansikte.

Insåg i går att jag och Älskling inte lär ser mycket av varandra under våren. För det första så ser ju min skolsituation ut som den gör, och för det andra så lär han vara på kurs en HEL del. Förutom att han är skyddsombud så sitter han numera även i styrelsen för fackklubben på sin arbetsplats. Kommer nog att bli tufft, men samtidigt så är jag så stolt över honom som vill och orkar engagera sig, så det får gå på något sätt!

Har försökt hela morgonen att hitta energin till att fara på gymmet, men jag tror faktiskt att det får räcka med snöskottningen igår.. Eventuellt tar jag en runda på motionscykeln när Vilden somnat ikväll.

Nej, nu ska jag återgå till mina nödvändiga men ack så tråkiga göromål.

Puss på er!

(Där ser man, blev inte så kort inlägg ändå!)