Tidsfördriv

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Lisa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lama
3. Flicknamn: Louise
4. Pojknamn: Lars
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Ljusblå
7. Klädesplagg: Linnebyxor
8. Mat: Lövbiff
9. Sak i badrummet: Lushtvålar
10. Plats/stad: Luleå
11. En orsak att vara sen: ledgångsreumatism
12. Något man skriker: Lämna mig i fred!
13. Film: Låt den rätte komma in
14. Något man dricker: Lingondricka
15. Band: Linkin Park
16. Djur: Lejon
17. Gatunamn: Lövgatan
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Lenas sång

utmanar alla mina bloggvänner, det borde vara ungefär 5 st :-)

Hoppas alla får en bra dag, det har jag tänkt ha!

Hej med er

Vilden 3 år!

Ja, idag fyller vår lilla Vilde 3 år. Helt otroligt så fort tiden går, tyckte det var nyss han rymdes i min famn utan minsta problem, och helt plötsligt har promenaden till bilen förvandlats till värsta tyngdlyftartävlingen om han vill bli buren :-). Själv är han dock inte så impad av det här med födelsedagar, han väntar mest på att tomten ska komma (Nej, han har inte riktigt förstått skillnaden mellan julafton och födelsedag, inte än)! Just nu är han på dagis, ska vara där till kl 2 och sedan börjar väl födelsedagsfirandet och lär pågå hela kvällen.

Skulle så gärna lägga upp bilder på Vilden nyfödd och Vilden 3 år, men som bekant så kraschade ju vår hårddisk så alla bebisbilder på Vilden är ju tyvärr försvunna, och dessutom vill inte blogg.se fungera i ordning, så det funkade inte att ladda upp nån ny bild heller... Får bli en annan dag!

Nu ska jag återvända till mitt PM-skrivande, känns tröstlöst men något ska jag väl lyckas få ihop i alla fall. Sedan ska jag fara och hämta tårtan och köpa lite fika, men min snälla mamma har bakat semlor till den stora dagen så jag behöver inte köpa så mycket i alla fall =)

Hej på er!

Senaste roliga Vilde-citatet; Nej mamma, det här går jättebättre!! Kan själv...

Onsdag, fast numera torsdag :-)

Skönt att sitta uppe sent, var faktiskt rätt länge sedan jag gjorde det sist. Har tillbringat kvällen med att se "Pensionat Oskar", en film av Jonas Gardell. Udda, som det mesta som herr Gardell gör, men bra. Visst blir dialogen lite överdrivet dramatisk ibland och ibland är replikerna väldigt krystade, men känslan i det han gör går aldrig att ta miste på. Problemet med både hans böcker och hans filmer/TV-serier är att jag alltid blir väldigt sorgsen när jag läst/sett dem. Tur att det går om :-) 

Annars har dagen varit rätt bortkastad, tillbringade hela dagen på skolan för ingenting, egentligen. Nåja, det må då vara. Sedan har jag varit på stallet, idag var det dags för framdelsvändningar och skänkelvikningar på Laban. Det gick väl, det med, men nog är det myyyycket övning kvar... Tur att övandet är så kul! :-)
I övrigt så har jag fått glada nyheter idag:-)

Nej, nu ska jag gå och försöka skaka av mig ovan nämnda sorgsenhet och sen ta mig i säng. Bjuder på en vacker text.

God natt på er!
----------------------

Vad jag sökte
vad jag fann
vad jag förlorade,
vad jag vann
vad jag drömde om
att våga en dag

En hunger
en kraft
det mod jag aldrig haft
och ett ögonblick jag inte är svag
jag fruktar mitt i morgon
och ångrar mitt igår
medan elden bränner
och havet slår
jag ritade i sanden
men vågorna kom
sköljde in över stranden

den jag sökte
den jag fann
förlorade och vann
Var jag...

Ny utmaning mina vänner! :-)

Jag vet, jag är sjuk på något vis, men jag gillar utmaningar! :-) och för att kunna utmana andra så måste man ju själv genomföra utmaningen, så här kommer det en som jag hittade när jag surfade runt..


Regler:
1. Länka till den som har utmanat dig (kan jag ju inte göra då jag själv börjar kedjan:-))
2. Berätta 8 sanningar/vanor/ovanor om dig själv
3. Utmana 8 personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de 8 personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

Okej, sanningar om mig...

  1. Jag är nagelbitare så det sjunger om det, lyckas dock hålla det i schack i långa perioder, ända tills det närmar sig tentaperiod :-)
  2. Jag är snart 25 och älskar fortfarande Doktor Snuggles...
  3. Jag är en magsovare som kräver MYCKET utrymme i sängen, otroligt att Älskling ryms öht.
  4. Jag skulle gärna lära mig att skruva i bilar om jag bara hade tiden!
  5. När jag pluggar så måste jag ha ngt att tugga på, kan kanske vara en del av orsaken till viktuppgången.. :-)
  6. Jag älskar att spela höööög musik i bilen.
  7. Jag gråter väldigt ofta till filmer och TV-serier, framförallt Grey's anatomy.
  8. Jag skulle kunna sitta och snusa Vilden i håret hur länge som helst, finns ingen som luktar så gott!
Hmm.. tror inte jag har 8 bloggkompisar att utmana, så jag kastar helt enkelt ut den i cyberrymden och hoppas att någon antar utmaningen! Så behöver ingen gruffa på mig över alla utmaningar heller =)

Två problem mindre!

Yes, klarade arbetsrätten också! Skönt, nu kanske det går bättre att bara blicka framåt mot nästa tenta istället för att gå och vänta och oroa sig. Hade kunnat vara mer nöjd med själva poängen, men huvudsaken är ju ändå att jag klarade med god marginal. Hade varit tufft att ha en omtenta hägrandes någonstans i framtiden, med tanke på den arbetsbörda vi har redan nu.

Såja, det var dagens skryt det :-)

Har jobbat på med Ekelöf-texten idag, men den är svår att förstå sig på.. tror att jag måste försöka lägga mindre krut på den och mer på rättsfallsseminariet och Strömholmseminariet. Men jag tycker mig sakna motivation över huvud taget just nu, det dyker hela tiden upp så mycket annat som jag bara MÅSTE ta itu med direkt istället för att plugga =) Som nu t.ex, blogga istället för att plugga... =)

Sitter just nu mest och längtar efter nästa avsnitt av Grey's anatomy, blir tydligen en Grey's/Private practice crossover.. kan bli spännande!

Nej, nu ska jag gå och hänga lite tvätt, och sen ska jag förbereda middagen så att det bara är att börja med den när jag hämtat Vilden på dagis. Hämtar honom halv fem och ska iväg till stallet strax efter sex, så jag måste vara lite effektiv...

Hej med er!

Tisdag

Började dagen med ett besök på gymmet, inte dumt! Man har betydligt mer energi för att komma sig igenom dagen efter en sådan start. Därefter bar det av hem och in i duschen, innan jag hoppade i bilen igen och drog till Lule. For först till Mia för att gratta henne på födelsedagen, och sedan for vi till skolan för ett (blunda nu Mia, för nu ska jag vara negativ!) absolut meningslöst övningspass... Den här j-vla beskattningsrätten kommer förfölja mig i flera år...

Veckans planer består i att lyckas läsa materialet till seminariet om Ekelöf, och dessutom att läsa och förstå det jäkla rättsfallet från 1952. och sedan skriva ett PM i ämnet. Dessutom hade jag även tänkt hinna skriva PM:et till Strömholmsseminariet. *puh* Och någonstans i den här härvan ska jag dessutom få in en bok i rättsfilosofi.. Nåja, det ska väl ordna sig =)

Nu ska jag kopiera dagisschemat så att vi kan lämna in det i morgon, och sedan ska jag vänta på Älskling!

puss på er!

Utmanad!

Fick en utmaning från Mia! Den går ut på att skriva tre saker som man gillar med sitt utseende och sen utmana tre andra att göra samma sak.

Fast det är ju nu jag får problem, för det finns definitivt inte tre saker som jag gillar med min kropp ;-) och det säger jag inte för att någon ska säga emot mig, utan det är bara så det är. Men en sak kan jag i alla fall åstadkomma, och det är ögonen. That's it! :-) Utmanar Sara, Ann och Syster

Och om vi ändå ska fortsätta på tycka-synd-om-mig-själv-temat så kan jag meddela att jag inte har några kläder som jag kan ha! Rensade garderoben idag, vilket resulterade i att det kanske ligger 7-8 plagg totalt i linneskåpet och hänger 1-2 saker i garderoben.. har visserligen något enstaka plagg i tvätten som jag kan ha, men inte är det mycket... *suck* Kan någon tala om för mig hur man gör för att inte vara konstant sötsugen? Tips emottages gärna!
Har ju lyckats komma igång med träningen rätt bra, men något måste hända med matvanorna för att det ska bli någon riktig förändring...

Nåja, nu ska jag dra iväg och hämta min lilla systerdotter på busstationen och skjutsa hem henne till hennes mor.

Puss på er

Herregud vilken vecka!

Fast det är inte lika allvarligt som det låter, det är ju bara tisdag än så än kan det ju bli bättre =)
Igår var dock verkligen ingen lyckodag kan jag säga. Det började med att jag sov lite länge på morgonen, men det gör jag ju ofta så det kan jag väl ta... sedan skulle Älskling och Vilde skjutsa mig till bussen, men icke sa nicke, för Volvon ville strejka, den! Nåja, var ju bara att ta nästa bil (tur att vi har två!) och bege oss.
Sedan var det lugna gatan medan jag var på skolan, men sedan gick det bara utför.... På kvällen, när jag och Vilde skulle fara för att gratulera lillasyster A på fjortisdagen, så strejkar den ANDRA bilen. Hur tur kan man ha? Nåja, det krävdes bara lite manlig ömhet från Älsklings sida så brummade den snart igen... Den där bilen hatar tydligen mig. Den har inte gått bra idag heller när jag tog den till Lule.

Nåväl, efter att strejken var hävd så for vi till bankomaten för att hämta ut en slant åt syster.. Nejdu, då fungerar inte visakortet!! Blev lite samma behandling som med bilen, en blanding av ömhet och milt våld så fungerade det i alla fall..
Som kronan på verket så har jag idag haft världens absolut sämsta genomgång av övningsfrågor och sedan fungerar ju värmen i BMW:n lite sisådär, vissa dagar är det hett som i helvetet och visa dagar är det som att sagda helvete frusit till is..

Kort sagt, den här veckan har inte börjat bra, hoppas på en förbättring, snarast tack!

Sisådär, nu har jag fått klaga lite =). Då kanske vi övergår till ljuspunkterna i mitt liv istället? Vi kan ju börja med underbara Vilden som just nu är ett besvär, men ett kärt besvär =). Han har upptäckt att med pussar och kramar så går det att muta sig till nästan vad som helst. Exempel:

Jag sitter i datarummet och pluggar. Det knackar på dörren
Vilden: Ping, nån hemma?
Jag: Jo, men mamma pluggar. Jag kan komma och prata med dig om en stund.
Vilden: Mamma, jag vill ha puuuuuuuss!!
Jag: Jamen....
Vilden: Puuuuuuss, mamma?
Jag: *suck* och det där ska mamma kunna motstå? puuuuuuss gullunge!
Skinande glad unge kommer in, ger mamma stor blöt puss och kanske till och med en kram om jag har tur.

Mindre roliga stunder blir det när han ska prova att bestämma över mig och Älskling... "nej mamma, inte gå där! Gå DÄR!" "pappa, gå bort!" och så vidare... Slutar ju oftast med att han blir stensur när vi vägrar lyda hans minsta vink =) Menmen, det ska läras, det också.
Mammas lilla pojke, snart tre år, det är helt ofattbart...

Hmm... fler ljuspunkter? Träningen! I veckan blir det nog lite svårt att hinna med att träna, schemat är tyvärr fullspäckat, men oj vad jag tycker det är härligt när jag väl får tid! Och visst märker man fort skillnad, inte när det gäller muskelstyrka och sådant såklart, det lär ju inte märkas än på ett tag, men däremot har jag betydligt mindre ont överallt. Det är ju alltid välkommet om man säger så.
I morgon får jag dessutom fara och rida, alltid ett nöje! Hoppning i morgon dessutom, kan det bli bättre? :-)

nej hörni, nu måste jag ta mig i säng, är ju en dag i morgon också... en dag fylld av Kleinemanseminarium och läsande till rättshistorian och Modeerseminariet. Men nejdå M, jag klagar inte! :-D Jippi vad kul det ska bli! :-S

Godnatt med er!

Söndag

Helgen har varit bra. Igår så drällde jag och Vilden runt på förmiddagen, var iväg till A och tiggde kaffe bland annat. Sedan var vi på affären och därefter drog vi upp till Kanis för att åka lite bob =) och för att se om J och K skulle ha ihjäl sig på madrasserna... tack och lov så gick det vägen! =) Sedan hem, mata Vilde och lägga honom för middagslur. Därefter kom J, K och S förbi, så då blev det lite kaffe och surr. På kvällen hämtade jag Mor, som skulle sova hos oss eftersom lilla lillasyster skulle ha FEST... storasyster har ej accepterat detta än.. ;-)
Kvällen tillbringade jag, Mor och S med att slinga hår, dricka vin och snacka om allt mellan himmel och jord. Mkt trevligt!

Vaknade av ett SMS från S i morse där hon frågade om jag var sugen att fara på en skotertur.. sagt och gjort, på med kläder och alla andra attiraljer och sedan bar det iväg. Vi körde till Arvidsträsk och hälsade på S pappa och katten Sixten =). När jag kom hem var jag och handlade och därefter for jag på gymmet.. fyra timmar skoter plus gym känns i musklerna kan jag meddela =)

Nu ska jag umgås med Älskling ett tag innan det är dags för sängen... Ska in till skolan varenda dag den här veckan, fy vad jobbigt...

puss!

förresten, -1,9 kg sen i måndags!