4-månaderskontroll!

Igår var det dejt med Eva på BVC för kontroll av heffaklumpen. Han stoltserar numera med en vikt på rejäla 8840 gram fördelat på 67 vackra centimetrar! Älskade lilla hjärta <3


Gårdagens härliga skratt!


4 månader och 4 dagar.

Dags för tand nummer två!


4 månader och 3 dagar.

Idag, eller kanske snarare i natt, har Minimans första tand kikat fram! Inte konstigt att han varit lite gnällig och sovit sämre än vanligt :-)


Stanna eller gå.

Såg en tråd på facebook för några dagar sedan när någon av mina vänner kommenterat någon annans status. Denna andra hade tydligen problem i sitt förhållande och funderade på om hon skulle stanna eller om hon skulle lämna sin respektive. Flera av de som kommenterat tyckte att det var självklart att gå om hon ens tänkte tanken att gå. Jag vet ju inte hur andra har det i sina förhållanden, men nog kan jag säga helt ärligt att det visst har hänt att jag tänkt tanken att gå. Det har ju självklart varit snabbt övergående för jag är ju genuint lycklig i mitt och Älsklings förhållande, men visst har tanken dykt upp någon gång när det har varit motigare perioder (för sådana kommer någon gång!). Min åsikt är att det vore dumt att ge upp ett förhållande bara för att man någon gång funderar på dess vara eller icke vara. Sedan beror det ju SJÄLVKLART på omständigheterna också, har den andra parten gjort något som är så fel i ens ögon att man inte kan förlåta så ska man ju självklart gå. Är kärleken slut så är det väl också ganska självklart att man ska gå. Men ska man kasta bort ett förhållande för att tanken någon gång dyker upp huvudet under en mindre rolig period? Eller är det bara så att "alla andra" har svack-fria förhållanden och jag och Älskling är konstiga? :-) Bara en fundering.
 
Nu ska jag vara mindre filosofisk och mer praktisk... byta kissblöja och sen hänga tvätt =)

Prisa Gud!

Det blev skatteåterbäring i år också! Vart helt säker på att få rest så det var positivt :-). Blir att lägga undan till en resa!


Svettigt

Gymbesök -check! Och skönt var det även om jag är klen som fan och helt orkeslös numera :-)


Amning eller ej?

Funderar mycket fram och tillbaka just nu om jag ska sluta amma eller ej. Rent fysiskt fungerar det bra för oss båda men Alvar har väldigt svårt att slappna av vid bröstet eftersom han tydligen blir frustrerad när han inte ser vad som händer runt omkring. Han äter ett tag och sen blir han alldeles hysterisk och skriker tills jag vänder honom framåt. Sen blåvägrar han att ta samma bröst igen, men ger jag honom det andra bröstet så äter han glatt i två minuter och så börjar det hela om... Jag ser ju på honom att han växer och frodas och alltså får i sig det han behöver men det är ändå ett stressmoment för mig när jag inte vet hur mycket han får i sig. Har inte beslutat mig än, vi får väl se hur jag gör!


Bättre och sämre dagar

Miniman har inte visat sig från sin bästa sida de senaste dagarna, helt klart är det väldigt betungande att vara snart fyra månader :-) inget stämmer riktigt, bröstet är han mest arg på och han envisas med att vakna för tidigt från alla sömnpass. Snart är det dags att strukturera om dagarna litegrann och anpassa schemat efter att han ju blir stora grabben på måndag :-) få se om vi får allt att stämma bättre med lite justeringar...

I övrigt rullar det på rätt bra! Vilden har haft en period som har varit fruktansvärt påfrestande för oss allihop och han verkar ha haft det ganska jobbigt med sig själv. Det går upp och ner men jag skönjer en försiktig ljusning... Det är inte alltid så lätt när man blivit storebror!

Nu blir det Masterchef Australia och en stunds avkoppling för mig....


Mina hjärtan

Det finns inget i världen jag inte skulle göra för er mina älsklingar!


Skratt!


Dop

Satt och pillade lite med dopinbjudningarna igår kväll, tänkte försöka posta dem ikväll men vi får väl se hur det blir med den saken =) Har också funderat lite på vad Miniman önskar sig i doppresent, och några saker kom jag i alla fall på..
 
Ett långhårigt lammskinn
 
En Räddis (finns på hafva.se och på Hafvas butik i Luleå!)
 
Träleksaker från Brio, exempelvis den här sorteringslådan
 
Ett barnvagnshänge
 
 
Finns ju så grymt mycket fina saker till barn så det är svårt att välja vad Miniman helst vill ha =) Allt i starka färger gillas ju dock om man frågar en tremånaders... 

SurrSurrSurrSurrSurrSurrSurrSurr

Vilden har alltid pratat MYCKET men de senaste veckorna har det verkligen varit extremt... Han har inte tid att äta vid middagen för att munnen går i ett, han sitter vid datorn med hörlurarna på och tittar på nåt program samtidigt som han pratar oavbrutet om nåt helt annat.. Ikväll ska han sova med mig i dubbelsängen då Älskling jobbar natt och jag skojade med honom innan läggdags om att han förmodligen babblar i sömnen också :-) på sätt och vis är han ju så söt men jag blir så sjukt trött i huvudet av att lyssna på honom. Som grädde på moset så har Miniman blivit extremt lättdistraherad när vi ammar så storebrors surrande stör måltiderna lite. Nåja, det är nog bara för Miniman att vänja sig :-)

I övrigt lullar det på, vi har medicinerat Miniman färdigt med Bricanylen och bättre har det väl blivit men helt bra är det inte. Rosslar en del fortfarande och piper då och då men eftersom han är pigg och fräsch i övrigt så avvaktar vi lite.

Nej, dags för kvällssysslorna och sen nattitajm!