24 september

Den här dagen är ett av de datum som för evigt är inetsat i mig, tillsammans med barnens födelsedagar och ett fåtal andra datum. Just idag för två år sedan så blev vi man och hustru! En av de mest sagolika dagarna i mitt liv, än idag börjar jag att småle när jag tänker på den. Att säga att mitt liv förändrades jättemycket den dagen vore att överdriva -vi hade ju ändå varit tillsammans i nästan 11 år och fått ett barn tillsammans redan- men det var ändå en väldigt känsloladdad stund i kyrkan och en fantastisk fest efteråt. Det är nåt mycket speciellt att uttala löftena där i kyrkan! 

Grattis på bröllopsdagen min snälla, goa, omtänksamma, generösa, roliga, knasiga och allmänt underbara man, jag älskar dig!

10-månaderskontroll

Vikt 12,6 kilo
Längd 77 cm
Huvudomfång 48 cm

Undrar om det bromsar upp någon gång??! Viktmässigt är han ungefär i storlek med ett barn på 18-21 månader...

Men sötast ändå!




Alvars önskelista...

Har börjat fundera lite smått på vad Alvar ska få önska sig i födelsedagspresent. Hur är det möjligt att det bara är två månader kvar till bebisen fyller ett år?!
 
Högst upp på önskelistan står en minikånken, gärna en sådan här blå...
 
Såååå jäkla snygg!
 
Sen tror jag inte han skulle tacka nej till en egen telefon heller!
 
 
I övrigt önskar vi (jag menar han!) oss (jag menar sig!!) presentkort på exempelvis Lindex och Kappahl.
 
Fina leksaker från Brio är ju inte heller något som är ovälkommet i huset =)
 
 
Jaja, det finns så mycket fint till barnen, man ska bara ha råd också....
 
 

Rapport!

-1,1 kilo sen i lördags, helt okej!

10 månader!

Hipp hipp hurra, idag blir den här fina grabben 10 månader!


Jaha, vad har han lärt sig sen sist? Han står stadigt mot saker, provat släppa nån gång men balansen är inte riktigt med honom ännu :-) går nåt steg utmed möblerna ibland dock.
Han kan klappa händerna, hålla leksakstelefonen vid örat när man säger "hallå hallå" och kryper snabbare än vinden på alla fyra! Älskar dammsugaren (?) över allt annat. Skrattar mycket och är en tvättäkta solstråle! Favoritsysslan är fortfarande att kräla kring golvet, där kan man roa sig MYCKET länge: tippa ut leksakslådan, öppna köksskåparna och riva ut innehållet...

Vikt kring 12-13 kg, återkommer med längd/vikt efter BVC-besök :-) 8-9 tänder har tittat fram, svårt att räkna ordentligt för då blir man biten!

Lilla hjärtat, du och din bror fyller våra dagar med glädje och kärlek, varje dag!


Projekt

Undrar hur många projekt jag har på gång men inte avslutar?? Tröttnar ofta på halva vägen, ingen bra egenskap :-/

Borde i alla fall ta itu med skåpen som jag fyndade för en hundring, slipa och måla så vi kan ställa in den i Alvars rum. Sen har vi en ny säng till Willes rum som ska hämtas... Alltid var det nåt och timmarna räcker inte till, särskilt inte de dagar jag är borta 11 timmar!

Söndag.

Tyckt synd om mig själv idag. Gårdagens långpromenad blev tydligen den berömda sista droppen för min häl som gjort ont länge, för efter att jag suttit i soffan och stelnat till kunde jag plötsligt inte stödja på foten alls, knappt ens nudda golvet. Samma sak i morse så till slut åkte kryckorna fram för annars hade jag då inte tagit mig fram alls. Efter lite googlande och en lagom mängd tejp hade i alla fall maken min fått till en tejpning av foten som gjorde att jag kunde gå, halleluja! Ont men uthärdligt. Hälsporre är inte skönt när det går såhär långt! 

I morgon: arbetsdag! 3-dagarsvecka för mig i veckan.

Istället för lära-gåvagn!


Rapport

Bara -0,2 kg men -2,5 cm på tjockaste stället på magen, det tycker jag är okej! Har ju kommit igång litegrann med motionen så det ska väl byggas lite muskler också, och de väger ju som bekant en del de också :-)

Helg igen!

Ja veckorna rullar verkligen på, redan lördag igen! Veckan som gått har bestått av jobb, föräldramöte, promenader, cykelturer med minimannen på pakethållaren och mycket annat. Men en lugn vecka på det stora hela, vilket är rätt skönt! Det behöver man ibland.

Wille imponerar stort på mig med läsningen, han lär sig i en rasande fart just nu! Mammas lillbebis blir stor kille... På föräldramötet fick vi se självporträtt som barnen ritat och jäklar vad noga vår vilde hade varit! Riktigt imponerad blev jag :-)

Med Alvar är det ett evigt klängande och stående mot ALLT som han hittar. Ramlar trots det inte fasligt ofta dock. Väntar på att han ska komma på tekniken att gå utefter möblerna men det verkar som att det dröjer ett tag till. Tänk, när storebror var snart 10 månader så gick han, första gången utan stöd var på 10-månadersdagen. Alvar har inte lika bråttom :-)

Nä, om jag skulle stiga upp och förbereda flaskan, snart uppstigning för Alvar!

En vecka senare

-2,4 kg och -2,5 cm kring magen, helt okej! Fast visst minns jag de "ljuva" viktväktardagarna när jag som mest gick ner typ 6-7 kilo på en vecka. Fast då handlade det ju om svält iofs, nu äter och njuter jag av så mycket gott :-)

En bit på väg, nu ska jag bara komma igång med motionen också.


Jobb jobb!

Oerhört ansträngande, tredagars arbetsvecka :-) men det räcker gott och väl just nu, att vara borta från sin niomånaders mer än så... Njaaa. Är ju inte hemma förrän tidigast 17.40 ungefär och Alvar har nattitajm klockan 19 så det blir inte mycket umgänge med honom de dagar jag jobbar!

Men det går då bra på jobbet i alla fall, känner att jag får mycket förtroende att jobba självständigt trots att jag är lite ringrostig :-) har ju inte heller jobbat på det här teamet tidigare så det är lite nya rutiner att lära sig. Jag förstår att vissa människor kan haja till lite när de hör att man jobbar på Kronofogden men det är en riktigt bra arbetsplats och ett intressant arbete!

Nä nu ska jag nog krypa till kojs, i morgon kommer rapport om resultatet från första carbfria veckan :-)